4.10.2016 10:14

Εξάγουμε… Χίο

• ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΑΠΟ 25 ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Όαση στην έρημο της επιχειρηματικής αδράνειας στην οποία έχει περιέλθει το νησί την τελευταία 5ετία μοιάζει η πρωτοβουλία Δήμου και Επιμελητηρίου να προσκαλέσουν  στη Χίο μέσω του οργανισμού «Enterprise in Greece» οικονομικούς και εμπορικούς ακόλουθους από 25 πρεσβείες του εξωτερικού προκειμένου να γνωρίσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον του νησιού.

Διπλωμάτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Κίνα, η Αίγυπτος, ακόμα και από το Ουζμπεκιστάν θα φιλοξενηθούν για δύο ημέρες προκειμένου να συνομιλήσουν και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με εξαγωγικές επιχειρήσεις του νησιού.

Οι δράσεις

Η αρχή θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης με ενημερωτική συνάντηση των ακολούθων στο ξενοδοχείο «Golden Sand» όπου θα παρουσιαστεί το οικονομικό και επενδυτικό προφίλ της Χίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται εκτός των άλλων και η παρουσίαση του Project «Κεραμεία» από τον Αντώνη Φαράκλα που θα αναφερθεί στον τουριστικό κλάδο του νησιού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διμερείς επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των ακολούθων και των εκπροσώπων των τοπικών επιχειρήσεων με κύριο στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις χώρες του εξωτερικού.

Το πρωί της Παρασκευής οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι θα επισκεφθούν πρότυπες επιχειρήσεις του νησιού όπως οι «Χυμοί Χίου», η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, η ποτοποιία «Στουπάκης» αλλά και το Μουσείο Μαστίχας.

Η διήμερη επίσκεψη των εκπροσώπων των Πρεσβειών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με 4ωρο σεμινάριο από τα στελέχη του οργανισμού «Enterprise in Greece» στους τοπικούς επιχειρηματίες.

Η σπουδαιότητα της διοργάνωσης

Από τη σημαντική πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών που πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της σε χώρες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη Μαστίχα ως φάρμακο.

«Είναι σημαντικό να αναδειχθεί η Χίος μέσα από θεσμούς που κινούν το επιχειρείν σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία μέσα από την οποία θα βοηθηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος. Σαν Ε.Μ.Χ. στοχεύουμε σε χώρες που είναι δυνητικά πελάτες μας και προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη Μαστίχα για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Τούμπος.

«Είναι αρκετά σημαντική μία τέτοια πρωτοβουλία και φυσικά την καλοδεχόμαστε όλοι μας. Για μικρές επιχειρήσεις όπως είναι αυτές της Χίου δεν είναι εύκολο να έρχονται συχνά σε επαφή με τόσο σημαντικούς παράγοντες όπως αυτοί που θα επισκεφθούν το νησί μας. Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι μας ανοίγονται σημαντικές πόρτες σε αγορές του εξωτερικού όμως η προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ. Εύχομαι τέτοιες πρωτοβουλίες να γίνονται συχνότερα και φυσικά να υπάρξει αντίστοιχη βοήθεια και από το ίδιο το κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ποτοποιίας «Στουπάκης» Μ. Χαβιάρας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ