12.3.2024 11:12

Ευκαιρία ευθύνης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Προσκλητήριο ευθύνης απηύθυνε η Ελληνική Ένωση Προστασίας του Περιβάλλοντος HELMEPA και τα Κοινωφελή Ιδρύματα “Μαρία Τσάκος” και «Ιωάννης Σ. Λάτσης» παρουσιάζοντας τη νέα κοινή και φιλόδοξη διετή δράση τους Chios Climate Chance.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στις 5 Μαρτίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κας Αλεξάνδρας Σδούκου, που δήλωσαν την στήριξη της Κυβέρνησης κι επικέντρωσαν στα μηνύματα της εκστρατείας. Παρούσα και η απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για την προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων κα Διονυσία Αυγερινοπούλου κι ο Βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ενώ η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA κα Όλγα Σταυροπούλου παρουσίασε εκτενώς την πρωτοβουλία Chios Climate Chance και κάλεσε στο βήμα διαπρεπείς πανεπιστημιακούς ομιλητές για να σκιαγραφήσουν την κλιματική απειλή. 

Στη θεματική ενότητα για τις αντιλήψεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προσκεκλημένος ήταν ο Δήμαρχος Οινουσσών κος Γεώργιος Στ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση των νέων και κυρίως των σπουδαστών των ΑΕΝ σχετικά με τους κινδύνους και τις επιλογές της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Chios Climate Chance, το οποίο ήδη ξεκίνησε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, θα επισκεφθεί σύντομα τις Οινούσσες με στόχο την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που αυτή θα φέρει στην καθημερινότητά των πολιτών. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ