7.4.2015 16:14

Έτσι θα διεξαχθεί η κυκλοφορία την ημέρα του Ρουκετοπόλεμου

Σε αυστηρά κυκλοφοριακά μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι θεατές του εθίμου αλλά και να διεξαχθεί η κίνηση των οχημάτων με πλήρη ασφάλεια, προέβη ο Δήμος Χίου δημοσιοποιώντας τον χάρτη των ρυθμίσεων που θα ισχύσει από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μέχρι και το τέλος του εθίμου.

Αναλυτικά:

  • Απαγορεύεται η  στάθμευση οχημάτων στον χώρο  του ρουκετοπόλεμου και στην ευρύτερη περιοχή που ορίζεται από τα γεωγραφικά όρια των συνοικιών του Αγ. Μάρκου, της Παναγίας Ερυθιανής, των Γκιούλικων, του Αγ. Μακάριου και των Λεμάνικων.
  • Στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, από την περιοχή Γκιούλικα έως την πρώτη στροφή του Αίπους μετά τον Αγ. Μακάριο η διαδρομή θα είναι μόνο άνοδος και θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων. Για να ολοκληρώνεται κυκλικά η διαδρομή και να μην εγκλωβίζονται τα οχήματα από τη δεξιά  κατηφορική στροφή μετά τον Αγ. Μακάριο έως τα Λεμάνικα του Βροντάδου, θα επιτρέπεται μόνο η κάθοδος και θα απαγορεύεται η στάθμευση.
  • Από την πρώτη  στροφή έως και τις κεραίες του Αίπους τα οχήματα θα παρκάρουν μόνο από τη μια πλευρά της οδού.
  • Τα  τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους τουρίστες στις στροφές του Αίπους θα παρκάρουν μετά από τις κεραίες έως το τουριστικό χωριό του Αίπους.
  • Η επιστροφή τους προς την πόλη της Χίου θα αρχίσει μετά  τις 01.00, όταν θα έχει αποσυμφορηθεί ο δρόμος από το μεγάλο φόρτο των επισκεπτών.
  • Οι εποχούμενοι θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα τους στο χώρο της Δασκαλόπετρας και  στην πλατεία του  ΦΟΒ. Προς και από τον Αγ. Μακάριο  θα μεταφέρονται με αυτοκίνητα του δήμου.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη κυκλοφορίας: 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ