30.7.2012 14:00

Έτσι κάνουν τουρισμό!

1,5ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ INTERREG

 

Βάζει τα γυαλιά σε όλους και παίρνει τα εύσημα για τον πλουραλισμό και την ποιότητα των προτάσεων που κατέθεσε στο πρόγραμμα INTERREG η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την έγκριση δυο πολύ σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.260.000 ευρώ.

Πρόκειται για τις «Ολοκληρωμένες Δράσεις τις: «Ολοκληρωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης  της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και την προώθηση της τοπικής κουζίνας της Δωδεκανήσου και της Κύπρου», έργο με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ και την πρόταση: «Διαμόρφωση και πιλοτική εφαρμογή σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης στη νήσο Ρόδο (Ελλάδα) και στην Κύπρο», με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

 

Εκτός προγράμματος το Βόρειο Αιγαίο

Από τις 17 προτάσεις που κατατέθηκαν στο INTERREG μόνο αυτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη να μείνουν εκτός.
Χαρακτηριστικό της αντίληψης που υπάρχει στη Ρόδο αλλά και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται είναι οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Γ. Μαχαίριδη που αποτυπώνουν την νοοτροπία και την λογική της διαδικασίας που ακολουθούν οι Ροδίτες. «Για την προετοιμασία και την οριστικοποίηση των προτάσεών μας στηριχθήκαμε αποκλειστικά και μόνο στο αξιόλογο και κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, χωρίς να καταφεύγουμε σε άλλους ειδικούς ή εταιρείες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ