27.3.2015 12:54

«Έτσι έζησα την αυτοκτονία πιλότου στο Λιμενικό» [ΒΙΝΤΕΟ]

Μνήμες από την μοιραία πτήση της αεροπορίας του Λιμενικού το 1992 ξύπνησαν με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της German Wings στις γαλλικές Άλπεις.

Το περιστατικό

Ήταν 7 Ιανουαρίου του 1992 όταν το αεροσκάφος της αεροπορίας του Λιμενικού βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Τατοϊου, έπειτα από ναυάγιο χιώτικου πλοίου.

Συγκυβερνήτης στην πτήση ήταν ο Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος τότε βρισκόταν στην αεροπορία του Λιμενικού Σώματος.

«Ξαφνικά ο συνάδελφος κυβερνήτης άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους και κρεμάστηκε. Μάταια προσπαθούσα να τον κρατήσω. Κάποια στιγμή σκίστηκαν τα μανίκια και έπεσε στο κενό. Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μου τελικά καταφέραμε να προσγειωθούμε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο», ανέφερε στην κάμερα του Politischios.gr.

Εξιστορώντας τις δραματικές στιγμές που έζησε στον αέρα ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι από τη στιγμή που κάποιος αποφασίσει να αυτοκτονήσει τότε τίποτα δεν τον σταματά.

«Όσοι έχουν αποφασίσει να κάνουν κάτι τέτοιο χάνουν επαφή με το περιβάλλον, είναι εκτός εαυτού, είναι έξω ακόμα και από το ίδιο τους το κορμί», εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ