30.7.2015 22:54

Έτρεξαν στα χνάρια του μαρτυρίου της Αγίας Μαρκέλλας [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

40 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΠΙΣΤΕΩΣ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ- ΣΑΜΟΥ

Με τη συμμετοχή 40 αθλητών όλων των ηλικιών, που αψήφησαν τον αφόρητο καύσωνα, επισφραγίστηκε και φέτος η επιτυχία του «Δρόμου Πίστεως» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου και του ΕΑΣ- ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου με αφορμή τα εννιάμερα της Αγίας Μαρκέλλας.

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές ξεκίνησαν από την γραφική πλατεία της Βολισσού κι αφού διένυσαν απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων κατέληξαν στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας εκεί όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου με πρώτο τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου Π. Φλάμος ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός πανελλαδικά που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τοπικής Μητρόπολης γεγονός που έκανε την κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να τον αναγνωρίσει κι επισήμως.

Φέτος συμμετείχαν περί τους 40 αθλητές δηλαδή 20 περισσότεροι από πέρυσι, σε μία διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός.

Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια και μία εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας ενώ στους υπόλοιπους μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

«Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, έτρεξαν μία διαδρομή την οποία έτρεξε η Αγία Μαρκέλλα, όταν βρισκόταν μπροστά στο μαρτύριό της. Εύχομαι σε όλοι τους τη ζωή να τρέχουν πάντοτε τον δρόμο που έτρεξε η Αγία Μαρκέλλα και όλοι οι Άγιοι της πίστεώς μας έχουν τρέξει. Για να φτάσουν νικητές όλοι στη χάρη του Θεού που στεφανώνει κάθε έναν που τρέχει και που τρέχει νόμιμα», ήταν τα λόγια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου.

Να σημειωθεί ότι καθοριστική ήταν η συμβολή στην πραγματοποίηση του φετινού αγώνα, της 96 ΑΔΤΕ που παραχώρησε Ασθενοφόρο, Ιατρό και Νοσηλευτή, της Αστυνομίας που διευθετούσε την κυκλοφορία και φρόντιζε για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. 

 
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ