23.1.2017 9:56

Έτος βελτίωσης των παραλιών το 2017

4 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ

παραλίες να διεκδικούν και φέτος το πολυπόθητο σύμβολο που προσθέτει κύρος και ενισχύει το τουριστικό πακέτο του νησιού.

«Οι αιτήσεις υποβάλλονται το φθινόπωρο της κάθε χρονιάς, ενώ η απονομή γίνεται την άνοιξη και ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για την περίπτωση της Χίου.  Στο νησί μας έχουν επιλεγεί 4 παραλίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, που θα  πληρούν δηλαδή 33 συγκεκριμένα κριτήρια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Οι παραλίες αυτές είναι το Καστέλο, η Μπέλα Βίστα, ο Καρφάς και η Αγία Φωτεινή», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος, Δ. Καράλης.

Οι υπόλοιπες με φροντίδα

Αιτιολογώντας τον λόγο που δεν υποβάλει η Χίος περισσότερες συμμετοχές στο εν λόγω πρόγραμμα, υποστήριξε ότι η κάθε υποψηφιότητα προϋποθέτει κι ένα συγκεκριμένο, υψηλό για την εποχή, κόστος προκειμένου να ικανοποιηθούν τα 33 κριτήρια. Είναι επιλογή της δημοτικής αρχής τα χρήματα αυτά να δοθούν αναλογικά για τη βελτίωση των υποδομών όλων των παραλιών του νησιού και όχι σε μία ή δυο ακόμη. 

«Οι ενέργειες αναβάθμισης των παραλιών δεν περιορίζονται στις 4 παραλίες που λαμβάνουν την αναγνώριση της Γαλάζιας Σημαίας.  Με φροντίδα και δαπάνη της Μονομετοχικής Εταιρείας τοποθετούνται ναυαγοσώστες σε αρκετές παραλίες ενώ έχουν γίνει ήδη οι διαδικασίες προμήθειας ενός μηχανήματος Sea trac για την προσβασιμότητα στη θάλασσα ατόμων με κινητικές δυσκολίες, δυο ειδικών αμαξιδίων επίσης για την προσβασιμότητα στη θάλασσα, 20 καμπινών, 20 ντους, 30 κάδων απορριμμάτων και 65 ομπρελών ενώ ενδέχεται να γίνει και προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού ανάλογα με τις δυνατότητες της εταιρείας.  Είναι σημαντικό ότι ο εξοπλισμός αυτός βρίσκεται ήδη στη Χίο και θα τοποθετηθεί έγκαιρα στη θέση του», εξηγεί ο κ. Καράλης.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί ένα σημαντικό ποσό στον προϋπολογισμό του προγράμματος Leader, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα, για τη βελτίωση των παραλιών και του περιβάλλοντα χώρου τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ