3.1.2015 19:32

Ετοιμότητα στη δική μας «άσπρη μέρα»

ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΡΙΖΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Αντιμετωπίσιμα ήταν όλα τα περιστατικά που κλήθηκαν να δώσουν λύσεις τις ημέρες της Πρωτοχρονιάτικης κακοκαιρίας οι υπηρεσίες των ΠΣΕΑ του Δήμου, της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία. Το κοινό Συντονιστικό Όργανο που είχε στηθεί στην Περιφέρεια ήταν έτοιμο για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αφού, όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος των ΠΣΕΑ του Δήμου Γιώργος Ζώας  είχαν μεριμνήσει εγκαίρως  για τις απαραίτητες προμήθειες αλατιού, άμμου και  είχαν σε ετοιμότητα τους ιδιοκτήτες ειδικών αγροτικών μηχανημάτων διασποράς και τα συνεργεία των εργολάβων.  

Από την επομένη της Πρωτοχρονιάς όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Η περιοχή Καρδάμυλα- Πιτυός- Σπαρτούντα-Φυτά – Διευχά  καθαρίστηκε από το συνεργείο του εργολάβου Λωρή. Στο κεντρικό οδικό δίκτυο Αίπους-Βολισσού- Αμανής  επενέβη το συνεργείο του εργολάβου Μωράκη. 

Ετοιμότητα

Τα ίδια μέτρα είναι σε ισχύ και για τα προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από σήμερα,  με βάση την προαναγγελία του νέου κύματος κακοκαιρίας που έχει ανακοινωθεί από την Ε.Μ.Υ., Ο Γ. Ζώας τονίζει ότι οι υπηρεσίες είναι έτοιμες και καλεί τον κόσμο, όταν κρίνεται αναγκαίο, να ενημερώνει την  Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οι οποίες στη συνέχεια θα επεμβαίνουν με το σχεδιασμό και τις εντολές που θα λαμβάνουν από το  Συντονιστικό  Όργανο και τους συναρμόδιους τοπικούς  φορείς .

Για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων συνιστά στον κόσμο το αυτονόητο, που πρέπει να είναι κανόνας για όλους σε αυτές τις καταστάσεις. Να είναι προσεκτικός και κυρίως να αποφεύγει τις μεγάλες μετακινήσεις και ταχύτητες.   

Οι επεμβάσεις

Οι επεμβάσεις δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απεγκλωβίστηκαν από το χιόνι δύο φορτηγά στην περιοχή του 18ου χλμ. του επαρχιακού δρόμου Χίου – Βολισσού, όπως και  η νταλίκα έξω από το Πιτυός, στον επαρχιακό δρόμο των Καρδαμύλων. Το αυτοκίνητο που έπεσε από γεφύρι στο χείμαρρο έξω από την Πυραμά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ανασύρθηκε την επομένη.

Το  ίδιο διήμερο καθαρίστηκαν οι δρόμοι από τα βράχια και τα καμένα δέντρα στον Καταρράκτη, στους Αγ. Πατέρες στο όρος Προβατά, στη Βέσσα και το Λιθί, αντίστοιχα.              

Τα κοπάδια

Λύση δόθηκε και στην τροφοδοσία των αιγοπροβάτων των κτηνοτρόφων Μπουρνιά, Νεράτζη και Στρουμπάκη, που είχαν αποκλειστεί στα βοσκοτόπια της Σπαρτούντας. Όπως διευκρινίζεται, δεν είχαν αποκλειστεί οι κτηνοτρόφοι, όπως είχε μεταδοθεί, αλλά μόνο τα ζώα στα απομακρυσμένα μαντριά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ