2.3.2016 22:52

Έτοιμο σε 3,5 μήνες το «Ανδρεάδειο»

Ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της βρίσκεται η νέα πτέρυγα του «Ανδρεάδειου», αφού 4 μήνες μετά από τη διακοπή εργασιών, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε να μην λάβει ποινικές ρήτρες λόγω της καθυστέρησης κι έτσι ο ανάδοχος να μην αντιμετωπίσει εκ νέου προβλήματα.

Με την παρουσία της η εκπρόσωπος της εταιρίας Μ. Κουτσιοπούλου παραδέχτηκε ότι η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστότητας, κάτι που όπως είπε πλέον θα ξεπεραστεί μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη επιβολή ρητρών αλλά και της μη έκπτωσης της εταιρίας από το έργο.  Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, το έργο μπορεί να παραδοθεί μέσα στους επόμενους 3- 4 μήνες εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όπως πάντως εξήγησε ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο ο προαύλιος χώρος της νέας πτέρυγας θα δοθεί σε χρήση στις σχολικές κοινότητες ενώ θα απομακρυνθούν και τα επικίνδυνα μπάζα που παρέμεναν στο σημείο επί σειρά μηνών.

Να σημειωθεί πάντως ότι η εταιρεία έχει υποβάλλει σειρά ενστάσεων για το έργο, με τον Δήμο Χίου να απειλείται να «χάσει τη μπάλα» στην υπόθεση. Έτσι αποφασίστηκε ο ορισμός νομικού συμβούλου που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη διεκπεραίωση των συγκεκριμένων ενστάσεων, που σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη, αρχίζουν πλέον και γίνονται πολλές και πολύπλοκες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ