6.9.2016 16:02

Έτοιμο το κολυμβητήριο για τις... μαθητικές βουτιές

ΣΤΑ 78 ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα 78 κολυμβητήρια όλης της χώρας στα οποία θα πραγματοποιείται το μάθημα κολύμβησης για τα Δημοτικά Σχολεία, περιλαμβάνεται και το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει παραληφθεί από το Νομικό Πρόσωπο κάποιο επίσημο έγγραφο από πλευράς, υπουργείου, το κολυμβητήριο του νησιού είναι μέσα στις λίστες.

Η απόφαση του υπουργείου

Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10 - 12 και θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο, εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών.

• Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου το οποίο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικείμενου.

• Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του τμήματος.

• Υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσική Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών ανά καθηγητή / προπονητή. Ο συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα και μαζί με τους διδάσκοντες θα έχουν την εποπτεία των μαθητών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα.

• Οι μετακινήσεις από και προς τη σχολική μονάδα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες, περί μετακίνησης μαθητών, διατάξεις και χωρίς δαπάνη για το υπουργείο Παιδείας.

 Οι σχολικές μονάδες θα ενημερωθούν για τα κολυμβητήρια στα οποία θα υλοποιηθεί το μάθημα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ έως τις 7 Σεπτεμβρίου οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να δηλώσουν στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής της οικείας Διεύθυνσης το τρίμηνο στο οποίο θα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης, την ήμερα, το διδακτικό δίωρο και το κολυμβητήριο που επιθυμούν.

 Από το Νομικό πρόσωπο πάντως αναμένεται η σχετική ενημέρωση ενώ ο πρόεδρος του Π. Καμπούρης,

 δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί και σε αυτήν την πρόκληση. «Από την πλευρά μας υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθούμε. το κολυμβητήριο τα πρωινά λειτουργεί για τους ενήλικες οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να «φιλοξενήσει» και τους μαθητές στους χώρους του.  Αν και εφόσον ζητηθεί θα μπορούμε να ανταποκριθούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ