24.9.2016 11:56

Ετοιμάζει τις προτάσεις του για το πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ

Με  στόχο την  ανάδειξη της  ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης και με εργαλεία αφενός τις Αστικές Αναπλάσεις για τη βελτίωση του Αστικού περιβάλλοντος και αφετέρου τις Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν  το σύνολο της πόλης, ο Δήμος Χίου θα υποβάλλει μετά από διαβούλευση πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Β. Αιγαίου 2014-2020 για την Βιώσιμη ανάπτυξη.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τις πόλεις της Χίου και της Μυτιλήνης, με τον συνολικό προϋπολογισμό και για τις δύο να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάδειξη ιστορικού κέντρου

Η πρόταση του Δ. Χίου προβλέπει,  προώθηση των αποδοτικών και προσιτών συστημάτων μεταφοράς,  λύσεις  για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων,  ανάδειξη του ιστορικού κέντρου με δημιουργία πλατειών  και πλατωμάτων, συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, βελτίωση της προσβασιμότητας σε κτίρια που απευθύνονται σε κοινό και στους δημόσιους χώρους και αποκατάσταση/επανάχρηση μεμονωμένων κτιρίων - μνημείων της παλαιότερης και της νεότερης ιστορίας της πόλης.

Ενίσχυση της  οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης

Μέσω αυτής της στόχευσης ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Η οριοθετημένη περιοχή παρέμβασης είναι το Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Χίου, εννοώντας την περιοχή που εκτείνεται από νότο προς βορρά, από τη  Μητρόπολη έως το Κάστρο και από Δύση προς Ανατολή από τον Κήπο έως την Προκυμαία αλλά και από τον Ιστορικό Πλάτανο στη συμβολή των οδών Καλοπλύτου και Πασπάτη έως την Προκυμαία.

Παράλληλα, ως ευρύτερη περιοχή παρέμβασης μπορεί να θεωρηθεί η περιοχή που περιλαμβάνει τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης του δήμου Χίου, δεδομένου ότι η καλύτερη αξιοποίηση τους είναι καθοριστική για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ