6.4.2016 18:02

Εθελοντικά από τη Χίο στη Λέρο οι μετανάστες

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Την είδηση ότι εξετάζεται σε εθελοντική βάση να μεταφερθούν από τη Χίο στη Λέρο οικογένειες προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στο νησί μας μετέφερε μέσω της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού κεντρικού οργάνου για το μεταναστευτικό Γ. Κυρτίτσης.

Παράλληλα το κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία επαναπροώθησης είναι μια διαδικασία περίπλοκη, έχει νομικές προβλέψεις, και δεν πρέπει να καταπατώνται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Την ίδια ώρα μετανάστες στη Χίο ανακάλεσαν τις αιτήσεις ασύλου που είχαν υποβάλει για να παραμείνουν στην Ελλάδα και πρόκειται να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το mega channel οι ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν από Ιρακινούς και Πακιστανούς ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, η εξέλιξη αυτή φανερώνει την πίεση κάτω από την οποία υποβλήθησαν οι εν λόγω αιτήσεις ώστε να αποφευχθεί η επαναπροώθηση.

Πολλοί μετανάστες έσπευσαν, μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ να κάνουν αίτηση για άσυλο, χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι θα έχαναν ορισμένα δικαιώματα, κάτι που συνειδητοποίησαν εκ των υστέρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ