Κοινωνία

20/10/15 16:44

τελ. ενημ.: 20/10/15 16:44

Εταιρεία σεκιούριτι το «μάτι» του Δήμου στο Μερσινίδι

Το μάτι και το αυτί του Δήμου Χίου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ θα αποτελέσει ομάδα σεκιούριτι που δεν θα αναλάβει τη φύλαξη του χώρου, αλλά την ενημέρωση για την άμεση επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος προκύπτει στον καταυλισμό, όλο το 24ωρο.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου και της ύπατης Αρμοστείας ήταν σχεδόν αδύνατο μέχρι σήμερα να εντοπίζεται όλες τις ώρες το όποιο πρόβλημα προκύπτει στα υδραυλικά, στα ηλεκτρικά, στη διαχείριση των τροφίμων, στην αποκομιδή των απορριμμάτων κ.λπ.

Αυτό τον ρόλο, του παρατηρητή που θα είναι συνεχώς σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος προκύψει έρχεται να παίξει η εταιρία σεκιούριτι που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, για το διάστημα της παραμονής των μεταναστών στο Μερσινίδι, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στη ΒΙΑΛ.

Η Ύπατη Αρμοστεία δεν μπορούσε να αναλάβει απευθείας αυτό το κόστος για δικούς της καταστατικούς λόγους αλλά θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει για 45 μέρες τα 8.000 ευρώ ώστε να προβεί σε συμφωνία με μια εταιρία για την ανάληψη αυτού του έργου. «Χρειαζόμαστε κάποιον εκεί να είναι τα μάτια μας 24 ώρες το 24ωρο», είπε ο δήμαρχος Μ. Βουρνούς προοιωνίζοντας τους όρους της συμφωνίας.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση