14.6.2012 20:20

(Ε)ΣΥ…ΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

 
«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της αριστεράς είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε όλους ασφαλισμένους σε φάρμακα και η δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία με δωρεάν περίθαλψη», τόνισαν οι υποψήφιοι και η Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Χίου, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους για τη σωστή λειτουργία του τομέα της  υγείας, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Ταυτόχρονα εξαπέλυσαν δρυμίτατη επίθεση, σε όσους τους κατηγορούν αυτοί φταίνε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας, τονίζοντας ότι  « δεν έχει όρια το θράσος αυτών που  διέλυσαν το ΕΣΥ».
Κατεύθυναν δε την επίθεση, στο πρόσωπο του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ηλ. Κλεισσά διαμαρτυρόμενοι για πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες τους κατηγόρησε ότι ευθύνονται για τις ελλείψεις στα φάρμακα.
«Αναρωτιόμαστε που ήταν ο εν λόγω κύριος όταν από τα τέλη του 2011 ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος χαρακτήριζε πλασματικές και προπαγάνδα αντιπασόκ τις καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων νοσοκομείων για τις ελλείψεις στα φάρμακα».
Τα χρήματα για την κάλυψη όλων αυτών των δράσεων θα βρεθούν, όπως υποστήριξαν, από το οικονομικό νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης και  την πραγματική περικοπή των κυβερνητικών σπαταλών.
 
Οι  βασικές θέσεις της Επιτροπής είναι οι εξής:

  1. Να μην καταργηθεί και να μην συγχωνευθεί καμία δημόσια μονάδα υγείας
  2. Δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς καμία επιβάρυνση για εξετάσεις και νοσήλια
  3. Κάλυψη όλων των κενών προσωπικού με προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις.
  4. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και στις εξετάσεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.
  5. Στήριξη των ευπαθών ομάδων με χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ