24.8.2023 11:31

Εστιακοί φοιτητές Χίου: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής»

Το παρακάτω ψήφισμα ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους (διοικητικό συμβούλιο) των εστιακών φοιτητών, οι οποίοι θέλησαν να πάρουν θέση ακόμη μια φορά καταδικάζοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Δυστυχώς γινόμαστε για άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές... Αλεξανδρουπολη, Έβρος, Ασπρόπυργος, Φυλή, Βοιωτία... Καίγεται η χώρα και ο λαος, τα δαση, οι περιουσίες και τα ζώα μένουν απροστάτευτα στο έλεος των πυρκαγιών. Ο λαός δεν ειναι καταδικασμένος να καίγεται στην πρώτη φωτιά και να πνίγεται στην πρώτη βροχή. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και απαιτούμε εδώ και τώρα να ενισχυθούν οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Τα όσα υποκριτικά δηλώνει η κυβέρνηση "για την προστασία της ανθρώπινης ζωής" γίνονται στάχτη όταν έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι τις τελευταίες μέρες, μεταξύ των οποίων 18 μετανάστες στη Δαδιά, όταν καίγονται σπίτια και μαντριά με ζώα, όταν οι φλόγες έχουν μπει μέσα σε δύο στρατόπεδα (!) και όταν έχουν μετατραπεί σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε Αττική και Θράκη.

Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία η κλιματική αλλαγή όταν η διάλυση της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης έχει την σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. 

Η πρακτική του 112 με το "εκκενώστε και όπου βγει" δεν είναι πολιτική προστασία και δεν μπορούν πίσω από αυτό να καλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τους νεκρούς και την καταστροφή ενός εκατομμυρίου στρέμματα, δασών και φυσικού περιβάλλοντος! 

Η υποστελέχωση της πυροσβεστικής και τα 4.500 κενά που υπάρχουν, η απουσία πολιτικής πρόληψης στα δάση και τα ελάχιστα χρήματα που δίνονται ανά δήμο είναι η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν! 

Ταυτόχρονα είναι προκλητικό να καίγεται η Αλεξανδρούπολη 5 μέρες και ο πρωθυπουργός να "τραπεζώνει" τον Ζελένσκι στην Αθήνα και να κομπάζει για τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης στο μακελειό ΝΑΤΟ Ρωσίας. Επίσης, πιο συγκεκριμένα καταδικάζουμε, την πλήρη ανευθυνότητα και αδιαφορία της κυβέρνησης, του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου και συνολικά του κρατικού μηχανισμού που ολόκληρη η χώρα φλέγεται και οδήγησε στον αποτρόπαιο θάνατο 18 μεταναστών στον Έβρο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης την καθιστούν συνένοχη στην δολοφονία των συνανθρώπων μας, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικα παιδάκια. Είναι η ίδια πολιτική που έπνιξε τους μετανάστες στο Αιγαίο και τους έκαψε ζωντανούς στον Έβρο. Ως σύλλογος εστιακών φοιτητών λογίζουμε τους μετανάστες ως ταξικά μας αδέρφια που αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου για να βρουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι εστιακοί φοιτητές λέμε: ως εδώ! Απαιτούμε εδώ και τώρα την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής! Απαιτούμε εδώ και τώρα στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος με ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα! Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους όλης της χώρας που πλήττονται!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ