15.7.2013 10:39

Έστειλε ναρκωτικά στον εαυτό του και συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 44χρονου από τα Πατρικά προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν σε δέματα μεταφορικών εταιριών στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου για τους θερινούς μήνες.

Οι Αστυνομικοί του ΤΔΝ Χίου μετά την άφιξη του πλοίου στις 05:00 το πρωί της ίδιας ημέρας και με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή των ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν ένα μαύρο σακίδιο, κλειδωμένο με μικρή κλειδαριά, στο οποίο υπήρχε επικολλημένο χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε δύο ονόματα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί μέσα στο σακίδιο υπήρχαν: μια πετσέτα θαλάσσης, δυο ζευγάρια παιδικά παπούτσια και τρείς νάιλον συσκευασίες, τυλιγμένες με ταινία, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1000 γρ η κάθε μια.

Σε καθεμία συσκευασία κάνναβης υπήρχε μέσα ανάμεσα στο περιτύλιγμα και μικρή ποσότητα καφέ ώστε να δυσκολεύεται ο εντοπισμός της ναρκωτικής ουσίας.

Το παραστατικό αποστολής από την μεταφορική εταιρία ανέφερε ως αριθμό επικοινωνίας αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης κινητής εταιρείας.
Μετά τον εντοπισμό της ναρκωτικής ουσίας αστυνομικοί της Υπηρεσίας έθεσαν τον χώρο της μεταφορικής εταιρείας σε διακριτική επιτήρηση για τυχόν εντοπισμό του παραλήπτη ενώ ταυτόχρονα αναζητήθηκε άτομο με τα στοιχεία του παραλήπτη.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι αποστολέας του δέματος είναι και παραλήπτης και από πληροφορίες που περιήλθαν στο ΤΔΝ, κατέφθασε στη Χίο ταυτόχρονα με το δέμα στις 05:00 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά.

Αναζητήθηκε και συνελήφθη στις 13:00 από άνδρες της Υπηρεσίας στο χωριό Πατρικά.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τόσο τα κλειδιά από την κλειδαριά με την οποία ήταν κλειδωμένο το σακίδιο που περιείχε τις ναρκωτικές ουσίες όσο και  μία συσκευή κινητού τηλέφωνου, μάρκας ΝΟΚΙΑ, με τον ίδιο αριθμό κλήσης με αυτόν που αναγραφόταν στο δελτίο αποστολής ως τηλέφωνο επικοινωνίας.

 Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ