17.2.2016 10:31

Έστειλαν μήνυμα ανέλαβαν δράση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Άλλη μια διάκριση έρχεται να προστεθεί στις πολλές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Αυτή τη φορά οι 36 μαθητές της Α΄και της ΣΤ΄Δημοτικού διακρίθηκαν για τις οικολογικές τους δράσεις και την προσπάθεια να αφυπνίσουν περιβαλλοντικά  όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Η εκδήλωση

Το πρόγραμμα είχε τίτλο «Στέλνω μήνυμα, αναλαμβάνω δράση»  και σε αυτό συμμετείχαν 20 σχολεία από όλη την Ελλάδα τα οποία παρουσίασαν τις δράσεις τους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Το συντονισμό του προγράμματος είχε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με χορηγό την TETRA PAK. Είναι πολύ σημαντικό ότι, η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων έφτιαξε περιβαλλοντική Επιτροπή με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, δημιούργησε έναν οικοκώδικα, κινητοποίησε όλη την σχολική μονάδα και ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων δόθηκαν ως βραβεία στα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση δυο βιβλία περιβαλλοντικού περιεχομένου, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος σε όλα τα παιδιά του σχολείου μπήκαν τα πρώτα λιθαράκια και δομήθηκε η περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ