30.5.2012 9:52

Εσωτερικοί τριγμοί στο Σύνδεσμο Κληρικών Χίου

• ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

Σε περίοδο ισχυρών κραδασμών υπεισέρχεται ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου με τη σημερινή έκτακτη Γενική του Συνέλευση να είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία του. Όπως έχει προ ημερών επισημάνει ο «π» τουλάχιστον δέκα μέλη του ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για «να γίνει εκτίμηση της κατάστασης». Πίσω από το γενικό αυτό τίτλο κρύβεται η δυσαρέσκεια των συγκεκριμένων μελών ότι, παρά την έλευση νέου Μητροπολίτη, τα πρόσωπα που υπηρετούσαν σε θέσεις – κλειδιά στην Ιερά Μητρόπολη Χίου παραμένουν αμετάβλητα. Κρίνουν, δε, ότι στην ουσία παραμένει ανικανοποίητο το κύριο αίτημα του Συνδέσμου για αλλαγή των προσώπων και κυρίαρχα των π. Δημ. Γεόμελου και Μιχ. Στεφανιώρου.
Το αίτημα αυτό δεν δείχνει να συμμερίζεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος θεωρεί ότι παρότι δεν έχουν γίνει μεταβολές προσώπων, είναι εμφανές ότι πνέει διαφορετικός αέρας στη Μητρόπολη, το διάστημα που προηγήθηκε ικανοποιήθηκαν πολλά θεσμικά αιτήματα του Συνδέσμου, με τις προκηρύξεις θέσεων ιερέων και τις συχνές Ιερατικές Συνάξεις και κυρίως ο ρόλος και ο λόγος του Μητροπολίτη είναι πλέον σεβαστός και άκρως καθοριστικός.
 
Να μη συστεγαστεί
Η τοποθέτηση του π. Κωνσταντίνου στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και υπεύθυνου της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως αποτελεί επίσης «κόκκινη γραμμή» για κάποια από τα μέλη του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα εκτιμούν ότι εφόσον η πρόταση έγινε εκ μέρους του αποδεκτή, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον η έδρα του να παραμείνει στα εκκλησιαστικά γραφεία της Καλλιμασιάς και να αποφύγει να συστεγαστεί με τους ιερείς που αποτελούν για πολλά από τα μέλη του Συνδέσμου «αγκάθι» στη λειτουργία της Μητρόπολης. Ήδη, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το γραφείο που στεγάζονταν το Τυπογραφείο της Μητροπόλεως διαμορφώνεται κατάλληλα για να στεγάσει τον π. Κωνσταντίνου.
 
Θέτει θέμα εμπιστοσύνης
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου αρνείται να συμμεριστεί την γραμμή των 10 μελών για άμεση ρήξη με τους ιερείς των γραφείων της Μητρόπολης κι αν διαπιστώσει ότι η τακτική σταδιακής εξομάλυνσης που ακολουθείται από την ημέρα ενθρόνισης του Μητροπολίτη δεν γίνεται αποδεκτή, δεν αποκλείεται ο ίδιος να θέσει θέμα επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου πληροφορήθηκε ο Σεβασμιώτατος Χίου, ο οποίος προσφέρθηκε να την παρακολουθήσει, πλην όμως του μεταφέρθηκε ότι η έκτακτη μορφή της φανερώνει και την ιδιαίτερη σημασία της και καλό θα είναι να παραστεί σε μια από τις επόμενες τακτικές Γενικές Συνελεύσεις.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα σημερινά «απόνερα» της Συνέλευσης θα μεταφερθούν και θα επηρεάσουν καθοριστικά την αυριανή Ιερατική Σύναξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σπαρτούντα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ