22.1.2013 14:55

Έσβησε το βρέφος από τη Λέρο

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Μόλις 34 ημέρες ζωής συμπλήρωσε το άτυχο βρέφος από τη Λέρο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί της μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, δίχως όμως να τα καταφέρουν. Εκτός από τα συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε υποθερμία και σήψη.

Σοκ είχε προκαλέσει το γεγονός πως η μητέρα του βρέφους προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει βοήθεια για το αγγελούδι της, αναζητώντας συμβουλές από άλλες μητέρες στο διαδίκτυο. (διαβάστε σχετικά εδώ)

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές το βρέφος κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας είχε παρουσιάσει και συμπτώματα σήψης.

Το μωρό είχε γεννηθεί στις 15 Δεκεμβρίου και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων διαπιστώθηκε πως το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ