14.1.2013 17:28

Ερωτηματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ για ενεργό αποτροπή μεταναστών στο Αιγαίο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαμε δύο ναυάγια γύρω από τη Χίο. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει 3 πτώματα μεταναστών στα νότια χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονταν πάνω στις βάρκες. O θάνατος κάθε ανθρώπου είναι μια τραγική στιγμή χωρίς καμία εξαίρεση.

Οφείλουν όλοι να δείξουν τον δέοντα σεβασμό ιδιαίτερα όταν άνθρωποι πνίγονται διωγμένοι από τις χώρες τους ή αναζητώντας καλύτερη ζωή. Οι φωτογραφίες με τις σωρούς των πνιγμένων που προβάλλονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης με βάναυσο και ασεβή τρόπο προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία είδηση σε αυτές τις εικόνες πέρα από την φρίκη.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που ενδιαφέρεται μόνο για την ενεργό αποτροπή απέναντι σε κάθε έννοια ανθρωπισμού πρέπει να τεθούν υπόψη της πολιτών, Ελλήνων και ευρωπαίων γενικότερα.

 Η ευρωπαϊκή πολιτική του μαζικού εγκλωβισμού στην Ελλάδα ανθρώπων που προσπαθούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, και προφανώς η πολιτική που οδηγεί στον θάνατο ανθρώπων στα σύνορά της, όπως ενισχύεται από την μέχρι σήμερα πολιτική και των ελληνικών κυβερνήσεων, συσσωρεύει αδιέξοδα, είναι λαϊκιστική, είναι απάνθρωπη, είναι φρικιαστική.

Πρέπει να γίνουν δημόσια γνωστές όλες οι διαστάσεις της, πρέπει να αλλάξει άμεσα. Εξυπακούεται ότι είναι αναγκαίο τις επόμενες ώρες να απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές αν τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε περιστατικό ενεργούς αποτροπής ανοικτά της Χίου ή της Σάμου από δυνάμεις του Λιμενικού ή της Frontex.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos