11.3.2016 10:00

Έριξε άγκυρα και περιμένει οδηγίες

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Λ. ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Όσο δεν αναχωρούν πρόσφυγες από τη Χίο για τον Πειραιά η κατάσταση γίνεται ασφυκτική για το νησί που έχει ξεπεράσει τα προβλεπόμενα όρια φιλοξενίας προσφύγων. "Έχουμε ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό το όριο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους πρόσφυγες, χωρίς να φύγουν κάποιοι" σημειώνει ο Μ. Βουρνούς συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει φανεί αφερέγγυα και στην τήρηση των συμφωνηθέντων στο παραχωρητήριο της Β.Ι.ΑΛ. "Αρκετές από τις προϋποθέσεις δεν τηρούνται όπως η λειτουργία της επιτροπής που θα εποπτεύει το χώρο. Το υπουργείο την έχει απαξιώσει, δεν έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη κι αμφιβάλλουμε αν τηρούνται και οι όροι για  τα όμβρια. Πρέπει να γίνει ο έλεγχος των όρων των συμβάσεων  από την επιτροπή που πρέπει να συσταθεί. Όσο δεν συστήνεται η επιτροπή, το υπουργείο, φαίνεται ότι δεν θέλει να τηρήσει τη συμφωνία. Δεν βλέπω να υπάρχει συνεργασία,  ο κοινός νους με τον οποίο αντιμετωπίζαμε τα πράγματα" κατέληξε ο δήμαρχος , σημειώνοντας παράλληλα ότι και ο σχεδιασμός της ΒΙΑΛ, η επιλογή των συγκεκριμένων οικίσκων και η τοποθέτηση τους με αυτόν τον τρόπο ήταν ατυχής από το υπουργείο, αφού μειώθηκε ο αξιοποιήσιμος χώρος και η δυνατότητα φιλοξενίας του.

Βρέθηκε συντονίστρια

Μοναδική θετική εξέλιξη είναι ο ορισμός Γενικής  συντονίστριας  για το μεταναστευτικό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται για την κ. Λ. Αρσενοπούλου η οποία χθες είχε μια πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο την οποία θα διαδεχθεί άλλη μία σήμερα.

Ο αριθμός των μεταναστών

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών σήμερα Παρασκευή βρίσκονται στο νησί 2.287 πρόσφυγες, χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα περιστατικό εισόδου μέχρι τις 10 το πρωί. Το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής 300 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επί του παρόντος το πλοίο Blue Star που παραμένει δεμένο στο λιμάνι από χθες αναμένει οδηγίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ