3.9.2013 12:02

Έρχονται σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού στους Ο.Τ.Α.

Μετακινήσεις υπαλλήλων ευρείας κλίμακας από δήμο σε δήμο ακόμα και εκτός ορίων των ίδιων νομών που απασχολούνται σήμερα, θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας, καθώς στα στοιχεία που συλλέγει το υπουργείο Εσωτερικών καταγράφονται ανισοκατανομές υπαλλήλων με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, σε εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Όπως γράφει το Έθνος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ, με στόχο να καταπολεμηθούν οι ανισότητες μεταξύ των δήμων.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνει την προεργασία για τον καθορισμό αριθμητικών δεικτών που θα θέτουν πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανισοκατανομής προσωπικού στους ΟΤΑ αποτελούν οι πολιτικοί μηχανικοί καθώς η άνιση τοποθέτηση τους, ακόμα και σε δήμους εντός του ίδιου νομού, είναι μεγάλη. Και αυτό παρά την πρόβλεψη του "Καλλικράτη" για μεταφορά προσωπικού.

Για παράδειγμα, όπως γράφει η εφημερίδα, στο Νομό Αρκαδίας ο Δήμος Τρίπολης απασχολεί 38 μηχανικούς και ο γειτονικός Δήμος Κυνουρίας δεν έχει κανέναν.

Αντίστοιχα στοιχεία ανισοκατανομής προκύπτουν από την καταγραφή υπαλλήλων στις οικονομικές υπηρεσίες, κυρίως στα τμήματα που εκδίδουν τη μισθοδοσία των εργαζόμενων.

Για παράδειγμα ο Δήμος Καλλιθέας "βγάζει" μισθοδοσία αξιοποιώντας 2 εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι απασχολούν 8 - 10 υπαλλήλους.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ είναι να καταγραφούν οι εργαζόμενοι ανά ειδικότητα και δήμο και βάσει αριθμητικών δεικτών (πληθυσμός, κατηγορία δήμου και αριθμός αρμοδιοτήτων που ασκεί) να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα για ένα χρονικό διάστημα από 15 - 30 ημέρες.

Κατόπιν θα δημοσιευτεί προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων, όπου θα μετακινηθεί σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων υπαλλήλων, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο υποχρεωτικών μετατάξεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε όλους τους ΟΤΑ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ