6.5.2015 23:05

Έρχονται προσλήψεις 20 διμηνιτών για τη δασοπροστασία

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 24 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Την άμεση πρόσληψη 20 ατόμων που θα στελεχώσουν τα πυροφυλάκια της Πυροσβεστικής με σκοπό την επίβλεψη ευαίσθητων δασικών περιοχών κατά τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης έπειτα από εισήγηση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου στις 29 Απριλίου.

Οι διμηνίτες σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γ. Ζώα αναμένεται προσληφθούν για τη διάρκεια από 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου με διαδικασίες μάλιστα που δεν απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα.

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τους 24 διμηνίτες της καθαριότητας

Παράλληλα με εισήγηση του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη το Σώμα έδωσε το πράσινο φως για την προκήρυξη ακόμα 24 θέσεων δίμηνης διάρκειας που θα απασχοληθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου στον τομέα της καθαριότητας. Πρόκειται για 22 υπαλλήλους καθαριότητας και 2 οδηγούς οχημάτων που θα κληθούν ουσιαστικά να καλύψουν το κενό  δύο μηνών μέχρι την προκήρυξη 33 θέσεων 8μηνης διάρκειας και την παράλληλη έναρξης της κοινωφελούς εργασίας.

Για τους 24 διμηνίτες θα ακολουθηθεί η απλή διαδικασία υποβολής αιτήσεων ενώ μετά την αξιολόγηση από την υπηρεσία θα οριστούν με απόφαση Δημάρχου. Όπως υπολογίζεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα «βγει στον αέρα» την ερχόμενη Δευτέρα και θα υπάρχει 2ήμερη διορία υποβολής αίτησης.

Τις αντιρρήσεις τους για την έλλειψη κριτηρίων διατύπωσαν οι αντιπολιτεύσεις με την Χιακή Συμπολιτεία να ψηφίζει εν τέλει λευκό και τον Δήμαρχο Χίου να διευκρινίζει ότι για την πρόσληψη θα ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια του κάθε υποψηφίου, ενώ σε περίπτωση που είναι στην ίδια κατάσταση θα γίνεται κλήρωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ