27.8.2014 11:35

Έρχεται το υγραέριο για αυτοκίνητα

Αλλάζουν οι ισσοροπίες και τα δεδομένα που ισχύουν στον τομέα της χρήσης των καυσίμων κίνησης των αυτοκινήτων στη Χίο.

Η εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ιδρύει πρατήριο υγραερίου το οποίο θα στεγάσει στις εγκαταστάσεις τη, στο Κοντάρι.

Ήδη έχει καταθέσει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ολοκληρωμένο φάκελο εγκατάστασης και λειτουργίας, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου και της έγκρισης από το Τμήμα Πρατηρίων Καυσίμων.

Η έως τώρα έλλειψη υγραερίου, ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες να μην κινούν τα  αυτοκίνητα με υγραέριο ή να χρησιμοποιούν με σημαντικό ρίσκο υγρά καύσιμα. Παράλληλα και όσοι ήθελαν να αγοράσουν αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση για οικονομία στην κατανάλωση δεν μπορούσαν επειδή δεν υπήρχε τροφοδοσία.

Τις ισορροπίες αλλάζει κυρίως η οικονομία στην κατανάλωση σε σχέση με τα υγρά καύσιμα, με αντίστοιχο μειονέκτημα την μειωμένη δύναμη απόδοσης του κινητήρα.

«Η οικονομία κίνησης ανέρχεται στο 30%, η αντικατάσταση των ρεζερβουάρ δεν είναι ακριβή όπως παλιά», δηλώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παντελής Μονογιούδης.

Αγοροπωλησίες

Ταυτόχρονα βέβαια θα αλλάξουν και τα δεδομένα της αγοράς στις  πωλήσεις ιδιωτικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων, όπως και στα συνεργεία που θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Για την αντικατάσταση δεν θα χρειαστούν ταξίδια στην Αθήνα και περιττά έξοδα.

 Μπορεί να γίνει στο μοναδικό προς το παρόν εξειδικευμένο συνεργείο αυτοκινήτων που υπάρχει στη Χίο με κόστος εργασιών γύρω στα 600 ευρώ περίπου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ