28.11.2023 13:37

Εργατικό Κέντρο Χίου - Στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υγεία την Πέμπτη 30/11

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Χίου κηρύσσει Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30/11/2023 κατά τις ώρες 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της δύναμής του να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του τομέα της υγείας στο νησί μας  στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα (Βουνακίου) την Πέμπτη 30/11/2023 και ώρα 11.30.

Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία. Το νοσοκομείο της Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, επικουρικό προσωπικό) και σε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού ούτε των επισκεπτών. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί και μειωμένο προσωπικό. 

Σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η περαιτέρω υποβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας. Ελλείψει του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού αλλά και μηχανημάτων, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφασίζει να αναθέσει τις διαγνωστικές διαδικασίες του ακτινολογικού στην Αθήνα και όχι να καλύψει τις κενές θέσεις προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην πλήρη υποβάθμιση του τομέα της υγείας αλλά και του επιπέδου διαβίωσης στο νησί μας.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεσες προσλήψεις ιατρών ακτινολόγων αλλά και όλων των ιατρικών ειδικοτήτων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας καθώς και του λοιπού απαραίτητου παραϊατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χειριστών στο ακτινολογικό τμήμα
  • Άμεση κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού 
  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζομένους και άνεργους, τα σωματεία μας, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στη συγκέντρωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ