31.10.2023 12:26

Εργατικό Κέντρο Χίου - Στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υγεία την Πέμπτη 2/11

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Χίου κηρύσσει Στάση Εργασίας την Πέμπτη 02/11/2023 κατά τις ώρες 12.00-15.00 και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της δύναμής του να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του τομέα της υγείας στο νησί μας  στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα (Βουνακίου) την Πέμπτη 02/11/2023 και ώρα 12.30.

Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία. Το νοσοκομείο της Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, επικουρικό προσωπικό) και σε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού ούτε των επισκεπτών. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί και μειωμένο προσωπικό. 

Το Κέντρο Υγείας Χίου παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες για να λειτουργήσει ορθά, με ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο και άδειο με κλειστά ιατρεία εδώ και χρόνια. Δυστυχώς σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και τα λοιπά Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά μας. 
 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεσες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και του προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας
  • Άμεση κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού (μηχανήματα, ασθενοφόρα)
  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους
  • Δωρεάν συνταγογράφηση για όλους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζομένους και άνεργους, τα σωματεία μας, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στη συγκέντρωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ