19.10.2023 12:45

Εργατικό Κέντρο Χίου - "7 ταχυδρόμοι για 42.741 κατοίκους"

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, από κοινού με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου παραθέτουν με ανακοίνωσή τους τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν την ταχυδρομική εξυπηρέτηση του ΝΧΙΟΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μέχρι το 2015 η Μονάδα διανομής Χίου ήταν στελεχωμένη με 15 διανομείς μόνιμο προσωπικό που κάλυπταν την πόλη της Χίου (27000 κάτοικοι) και τα χωριά Καρυές (621 κάτοικοι) Bασιλεώνικο (429 κάτοικοι), Bαβύλοι (206 κάτοικοι),Νεοχώρι (700 κάτοικοι), Θυμιανά (2789 κάτοικοι) και τον Βροντάδο (5270 κάτοικοι). Σταδιακά με περικοπές προσωπικού έφτασαν στους 11 διανομείς έως το 2021. Μετά την τελευταία εθελούσια του 2021 και την αποχώρηση τεσσάρων μόνιμων υπάλληλων από την ΜΔΧΙΟΥ έμειναν για το έργο της διανομής επτά άνθρωποι συνολικά. Πέντε (5) μόνιμοι και δυο ( 2) ενοικιαζόμενοι.

Σήμερα μετά το κλείσιμο του πρακτορείου της Καλλιμασιάς που εξυπηρετεί τα χωριά Καλλιμασιά (987 κάτοικοι) Χαλκειός (1155 κάτοικοι) Βερβεράτο (225 κάτοικοι) Δαφνώνας (366 κάτοικοι ) οι ίδιοι επτά άνθρωποι καλούνται να εξυπηρετήσουν και αυτές τις περιοχές. Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε όλοι και για το κλείσιμο του ταχυδρομείου των Καρδαμύλων του οποίου η διανομή θα γίνεται πάλι από το υπάρχον προσωπικό 7 ταχυδρόμοι, προσθέτοντας τα χωριά Καρδάμυλα (1526 κάτοικοι),Αμάδες (67 κάτοικοι),Βίκυ (117 κάτοικοι), Καμπιά (33 κάτοικοι), Πιτυός (124 κάτοικοι), Σπαρτούντα (30 κάτοικοι),Λαγκάδα (632 κάτοικοι), Συκιάδα (464 κάτοικοι).

Συνεπώς έχουμε επτά ταχυδρόμους για 42,741,000 χιλιάδες κάτοικους. Τα στοιχεία του πληθυσμού είναι από την ΕΛΣΤΑΤ βάση της τελευταίας απογράφης που τα ανάρτησαν σε ιστότοπους οι τοπικές εφημερίδες ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΑΤΡΙΔΑ (21/04/2023).

Σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε ότι δυο εργαζόμενες κοπέλες στα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων θα χάσουν την δουλεία τους χωρίς καμιά προειδοποίηση, και ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε τον Αύγουστο συγκεκριμένα, ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση όταν δυο ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Μονάδα διανομής Χίου πολλά χρόνια ζήτησαν να τους αποδοθούν τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα, τριετίες, καταθέτοντας απλά την προϋπηρεσία τους, απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν με δυο καινούργιους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην εύρυθμη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πελατών μας. 

Όσον αφορά το Κεντρικό ταχυδρομείο Χίου, και το κομμάτι της συναλλαγής με το κοινό μέχρι το 2022 η σύνθεση του ήταν 4 μόνιμοι και 2 ενοικιαζόμενοι. Βάση της τελευταίας περικοπής υπάρχουν 3 μόνιμοι και 2 ενοικιαζόμενοι να εξυπηρετούν ολόκληρη την πόλη της Χίου και να επιφορτίζονται τώρα και τον συναλλακτικό όγκο των δυο περιφερειακών γραφείων που έκλεισαν, Καλλιμασιά και Καρδάμυλα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό, καθώς αντικρούει κάθε έννοια λογικής προσπαθώντας να επιβάλλει ένα πλάνο που υπόσχεται μόνο την καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων μόνιμων και μη, την εκδίωξη των πελατών με την κάκιστη εξυπηρέτηση, και τέλος την καταστροφή του οργανισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ