6.1.2015 8:32

Έρευνες σε δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι

Σε εξέλιξη είναι τη Δευτέρα αστυνομικές έρευνες στην Περαχώρα Λουτρακίου, σε σπίτι που είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής γυναικείας αστυνομικής ταυτότητας που βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο και δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπό έρευνα σπίτι έχει βρεθεί τάπερ με εκρηκτικά και για τον λόγο αυτό οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής, σε συνεργασία με τα ΤΕΕΜ, λαμβάνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις για το ενδεχόμενο η κατοικία να είναι παγιδευμένη. 

Στην περιοχή βρέθηκαν και δύο κλεμμένα οχήματα, ένα τζιπ και ένα βαν, που επίσης εξετάζονται. 

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά τα ίχνη τόσο της γυναίκας-συνεργού του Ξηρού, όσο και ενός άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 30 ετών, καθώς και άγνωστου ακόμη αριθμού συνεργών τους.

Όπως προκύπτει, τον περασμένο Σεπτέμβριο περιήλθαν στην Αντιτρομοκρατική πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άντρας που προσομοίαζε με τον Χριστόδουλο Ξηρό διέμενε και σύχναζε στην ευρύτερη περιοχή Νέας Μάκρης, Μαραθώνα και Κερατέας Αναβύσσου Αττικής.

Διαπιστώθηκε ότι το σπίτι της Αναβύσσου ενοικιάστηκε από άντρα με το όνομα Θεοχάρης, ηλικίας περίπου 30 ετών, που έφερε δύο τατουάζ. Αυτός δήλωσε παντρεμένος και εμφανίστηκε στο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη, τον περασμένο Μάιο, ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέροντάς του ότι έχει αποσπαστεί στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων γνωστού επιχειρηματία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση του ιδιοκτήτη προκύπτει ότι, κατά δήλωση του «Θεοχάρη», στη μονοκατοικία των 60 τετραγωνικών, που μισθώθηκε προς 250 ευρώ τον μήνα, θα διέμενε προσωρινά γνωστό του άτομο ονόματι Νίκος, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό με απόλυτη βεβαιότητα ως τον «Νίκο», τον «επιστάτη» του σπιτιού.

Με βάση άλλη κατάθεση, γείτονας είχε συναντήσει τον «Νίκο» πέρυσι το καλοκαίρι τυχαία στον δρόμο, να επιβαίνει σε ποδήλατο, συνοδευόμενος από γυναίκα που επέβαινε σε άλλο ποδήλατο.

Σημαντική είναι και η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου δεν κάνει καμία αναφορά σε σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα. Οπως καταθέτει, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 του ανατέθηκε η διενέργεια ερευνών στις περιοχές Νέας Μάκρης, Μαραθώνα και Αναβύσσου, όπου κατά πληροφορίες διέμενε και σύχναζε άτομο που προσομοίαζε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Στις 3 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει ο αστυνομικός, για πρώτη φορά εντοπίστηκε ο Ξηρός και την ίδια ημέρα το μεσημέρι επιβιβάστηκε στο ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς την οδό Μουσών.

Αντιλαμβανόμενοι οι αστυνομικοί ότι ο εν λόγω άντρας είχε εξέλθει από τη μονοκατοικία που επιτηρούσαν διακριτικά, αποφάσισαν να τον ελέγξουν. Τον κάλεσαν να υποβληθεί στη διαδικασία νομίμου αστυνομικού ελέγχου, αφού προηγουμένως του δήλωσαν την αστυνομική τους ιδιότητα. 

Τότε ο Ξηρός -πάντα σύμφωνα με όσα καταθέτει ο συγκεκριμένος αστυνομικός- χωρίς να αντιδράσει ακινητοποίησε το ποδήλατό του. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και σε άμεση οπτική επαφή πλέον μαζί του τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα.

Ο ρόλος της 22χρονης φοιτήτριας

Aγγελική σύμφωνα με πληροφορίες είναι το μικρό όνομα της 22χρονης συνεργάτιδας του Χριστόδουλου Ξηρού που φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι. 

Από κάμερες παρακολούθησης η 22χρονη έχει ταυτοποιηθεί να κινείται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και στην Ανάβυσσο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε γνωριστεί το καλοκαίρι στην Ικαρία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Εκτός από την ενοικίαση των σπιτιών, η νεαρή γυναίκα φαίνεται πως είχε και ρόλο ταχυδρόμου του Ξηρού, καθώς μετέφερε μηνύματα σε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με το Mega, ο πατέρας της βλέποντας τη φωτογραφία της στην τηλεόραση πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του.

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ