22.3.2016 17:07

Επουλώνει τις πληγές της

Η ΔΕΥΑΝΧ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Η ΔΕΥΑΧ το τελευταίο διάστημα ολοκλήρωσε  αρκετές μικρές, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις. Ικανοποιώντας παλιά αιτήματα των κατοίκων, μετά από αυτοψίες και  διαπιστώσεις της Τεχνικής της Υπηρεσίας, εγκατάστησε νέες παροχές δικτύων ύδρευσης στην περιοχή της Αγ. Κατερίνας και στις εργατικές κατοικίες Μπουρνιά και αντικατέστησε τρία τμήματα παλαιών δικτύων τα οποία παρουσίαζαν συχνά διαρροές στην περιοχή Βαλανά Χαλκειούς, στην  Υπακοή Βαβύλων και στα Λειβάδια Χίου. Στις οδούς Λέσβου και Εσπερίας των Εργατικών κατοικιών Μπουρνιά οι καταναλωτές θα έχουν για πρώτη φορά παροχή νερού όλο το εικοσιτετράωρο.

Τα ελαττωματικά δίκτυα, στις άλλες περιοχές  αντικαταστάθηκαν για να περιοριστούν οι διαρροές και να μειωθούν τα ποσά στα τιμολόγια, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές καταναλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις που διερευνήθηκαν μετά από αιτήματα των καταναλωτών, επιβεβαιώθηκε ότι οι καταναλώσεις  είναι πολύ μικρότερες, αλλά λόγω των διαρροών και του αέρα στα δίκτυα οι καταναλωτές σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν “φουσκωμένα  τιμολόγια  και διαμαρτύρονται δίκαια.

Με τις νέες κατασκευές και τις αντικαταστάσεις των παλιών δικτύων τα προβλήματα αναμένεται να λυθούν και εκτός από την οικιακή οικονομία θα ωφεληθεί και η υπηρεσία με σημαντική εξοικονόμηση νερού το οποίο βέβαια πάλι θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την καλύτερη κάλυψη των δημοτικών αναγκών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ