30.11.2012 15:17

«Επιζήμια και άκαιρη»

>> ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Β/Α ΑΙΓΑΙΟΥ

Την πλήρη αντίθεσή του στον οποιονδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας στο Β. Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας την άκαιρη και επιζήμια ενέργεια για την περιοχή, γνωστοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Β. Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με επιστολή του στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

«Θεωρούμε ότι είναι άκαιρη και ευθέως επιζήμια για την περιοχή η κατάργηση υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προώθηση κάθε μορφής ανάπτυξης,  που είναι το μεγάλο ζητούμενο, είτε αυτή έχει σχέση με τον τουρισμό, είτε με τη γειτνίαση με την Τουρκία σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών Κι ως  πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με την πρωτογενή παραγωγή», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος του τμήματος Ηλίας Πολυχνιάτης, εκφράζοντας την έκπληξη Ένωσης, που ενημερώθηκε και ενεργοποιήθηκε από το σχετικό δημοσίευμα μας για την πιθανή κατάργηση των τμημάτων των Χημικών υπηρεσιών σε Χίο και Σάμο.

Επιζήμια

« Από τον «π»ενημερωθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι  ρεπορτάζ σας είναι εύστοχο. Η έκπληξή μας έγκειται στο ότι βιώνουμε μια ιδιαίτερη περίοδο, κατά την οποία στη νησιωτική μας περιφέρεια κάθε μορφής ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο, είτε αυτή έχει σχέση με τον τουρισμό, είτε με τη γειτνίαση με την Τουρκία και τα συνεπαγόμενα αυτής εμπορικές συναλλαγές και την πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με την πρωτογενή παραγωγή. Η κατάργηση υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προώθηση αυτού του σκοπού,  θεωρούμε ότι είναι άκαιρη και ευθέως επιζήμια για την περιοχή αυτή. Προϊόντα που σήμερα εξάγονται απρόσκοπτα, όπως φυσική μαστίχα και προϊόντα αυτής, ελαιόλαδο, τυροκομικά, ούζα και λικέρ, κρασιά, γλυκά κουταλιού κ.ά., τα οποία οι ακριτικές βιοτεχνίες, υπό τις νησιωτικές συνθήκες, με ηρωισμό καταφέρνουν να παράγουν και να εξάγουν, θα συναντήσουν εμπόδια πρωτόγνωρα εμπόδια και αναίτιες καθυστερήσεις».

Υποστήριξη

Οι Χημικές Υπηρεσίες αποτελούν τους φορείς υλοποίησης του σκοπού του Γενικού Χημείου του Κράτους που είναι η επιστημονική υποστήριξη των τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών, του ΣΔΟΕ και των άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η διασφάλιση των εσόδων του Κράτους, η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών,  επιστημονική υποστήριξη των δικαστικών, αστυνομικών και λοιπών κρατικών αρχών και η στήριξη της υγιούς λειτουργίας της αγοράς.
 «Είναι βέβαιο ότι η κατάργηση των εν λόγω Υπηρεσιών στη νησιωτική περιοχή μας θα καταστήσει τις προαναφερόμενες δράσεις, αν όχι άυλες, εξαιρετικά ευάλωτες, ελπίζουμε να μην καταργηθούν και να είναι απλά μια σκέψη που δεν θα υλοποιηθεί, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει ωριμότερη λογική για να προστατευθεί τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο η αναπτυξιακή προοπτική των κατοίκων των νησιών μας, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ