28.1.2015 12:53

Επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών για τις επιχειρήσεις συγκρότησε η Περιφέρεια

ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη συγκροτήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Νόμο Επιτροπές Εκτίμησης και Καταγραφής Ζημιών σε Επιχειρήσεις, για ζημιές που υπέστησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 26ης Ιανουαρίου 2015. Οι τρεις συνολικά Επιτροπές αποτελούνται από εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου.

 Η ακολουθούμενη διαδικασία όπως προσδιορίζεται από τη νομοθεσία είναι η παρακάτω:

 Για τον προσδιορισμό του ύψους της ζημίας από τις αρμόδιες επιτροπές, διενεργείται επιτόπια αυτοψία και ζητείται η υποβολή εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων, στοιχείων και δικαιολογητικών τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας. Ειδικότερα θα πρέπει να προσκομίζονται εκ μέρους των πληγέντων:

− Τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση ή μισθωτήριο συμβόλαιο − Φορολογικές δηλώσεις επιχείρησης

− δηλώσεις Φ.Π.Α

− απογραφή προηγουμένου έτους

− Τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και σε περίπτωση μη ύπαρξης να αναζητούνται από τους προμηθευτές

− Τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδευόμενα από κατάσταση στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος απόσβεσης, η κατάσταση του μηχανήματος καθώς και εάν πρόκειται για ολική η μερική καταστροφή

− ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης της ζημίας και σε περίπτωση μη ύπαρξης Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ 1599 περί μη ασφάλισης της μονάδας. Επίσης θα ελέγχεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης (άδεια λειτουργίας ή λοιπές άδειες).

 Υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο Δήμο Χίου από 28 Ιανουαρίου 2015 έως 13 Φεβρουαρίου 2015.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ