4.5.2015 10:25

Επιτρέπεται;

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΟΥ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Μία θέση στη λίστα των μη λειτουργικών έργων διεκδικεί επάξια η Εθνική Χίου – Καρδαμύλων. Μόλις δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης προσπελασιμότητας, ο δρόμος κατάρρευσε και πάλι δημιουργώντας ερωτηματικά για την ποιότητα των δημοσίων έργων.

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 2012 όταν κάτοικοι των Καρδαμύλων αγανακτισμένοι από την αδιαφορία των τοπικών αρχών διαδήλωσαν μαζικά στο σημείο του οδικού άξονα Χίου – Καρδαμύλων που έπειτα από δυνατές νεροποντές είχε ανυψωθεί το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμείνει απροσπέλαστος.

Μάλιστα μία ημέρα μετά ο δρόμος ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που 9 συνολικά καθηγητές του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων αποκλείστηκαν με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσω Πιτυούς και Αίπους.

Λίγους μήνες αργότερα η εργολαβία για την αποκατάσταση του οδοστρώματος από τον κόμβο της Λαγκάδας μέχρι και τον κόμβο του Πιτυούς ήταν γεγονός ενώ από πολλούς το έργο χαρακτηρίστηκε τεχνικά άρτιο.

Σήμερα σχεδόν δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, το έργο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις εξίσου δυνατές βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα με αποτέλεσμα το οδόστρωμα ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε παρουσιάσει πρόβλημα το 2012, να υποστεί ολοκληρωτικές ζημιές.

Μία ταμπέλα με την ένδειξη «προσοχή εκτελούνται έργα» είναι εκεί για να υπενθυμίζει σε όλους ότι οι μεγάλοι προϋπολογισμοί δεν συνεπάγονται απαραίτητα λειτουργικά έργα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ