18.2.2015 19:17

Επιτάφιος και Ανάσταση στη Σμύρνη για πρώτη φορά μετά το 1922

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Στιγμιότυπο από την περσινή περιφορά του Επιταφίου στη Σμύρνη, έξω από την Αγία Φωτεινή

Στον ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης θα τελεστούν για πρώτη φορά από το 1922 οι Ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής και της Αναστάσεως. Ο ναός, ο οποίος αναστηλώθηκε από τον Δήμο Σμύρνης και στον οποίο λειτούργησε στις 6 Φεβρουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα παραχωρηθεί για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μέγα Σάββατο στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης, όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος της πόλης Αζίζ Κοτζάγλου στον κ. Βαρθολομαίο και στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή.

Επίσης, ο δήμαρχος Εφέσου, Νταχί Ζεϊνέλ Μπακιτσί, προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να λειτουργήσει επί του Τάφου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στις 8 Μαΐου, ημέρα της μνήμης του.

Εξάλλου, στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης προστέθηκε ακόμη ένα μέλος. Πρόκειται για μία μουσουλμάνα, η οποία βαπτίσθηκε χριστιανή και πήρε το όνομα Πελαγία. Συγκινημένη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από νεαρή ηλικία έτρεφε αισθήματα αγάπης και σεβασμού για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η νεοφώτιστη είναι ιστορικός και, εκτός από τα τουρκικά, μιλά πολύ καλά και τα ελληνικά. Έζησε ένα διάστημα στην Αθήνα, όπου δημιούργησε φιλίες με Ελληνίδες, ορισμένες από τις οποίες παρέστησαν στη βάπτισή της, ενώ μία απ' αυτές ήταν η ανάδοχός της.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ