13.2.2017 13:43

Επιστροφή στο… ΠΑΤΡΙΚΟ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Οι αισθήσεις σου ξυπνούν και μυρωδιές από σπιτική κουζίνα και θύμισες από την κουζίνα της μαμάς ξυπνούν στο διάβα σου από κεντρικό σημείο της πόλης. Ακολουθώντας τη «μύτη» σου πλέον βρίσκεται στην οδό Αγελάστου, και διαβαίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη την πόρτα του… Πατρικού.

Το Πατρικό είναι το μαγειρείο που έλειπε από την πόλη μας. Είναι το εστιατόριο όπου μπορείς να φας σαν … στο σπίτι σου, ή μάλλον καλύτερα σαν στο πατρικό σου.

Δυο νέα παιδιά, δυο νέοι μάγειρες έχοντας στην πλάτη τους πολλά χρόνια υπηρεσίας σε καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία, αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

 Έρευνα αγορά και η μεγάλη απόφαση

«Δεν το βρήκαμε ακριβώς το μαγαζί, αυτό μας βρήκε. Αναζητούσαμε κάποιο χώρο, θέλαμε να κάνουμε κάτι δικό μας είχαμε δουλέψει μαζί και ψάχναμε γενικώς. Είχαμε κάνει την έρευνα μας, διαπιστώνοντας πως αυτού του είδος τα μαγαζιά λείπουν από τη Χίο και τότε μάθαμε ότι πωλούνταν το συγκεκριμένο κι αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα», εξηγεί το πώς γεννήθηκε «ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ» , ο Μανώλης Λίνας.

Ο στόχος

Ο Μανώλης Λίνας και ο Νίκος Μαδιανός ήθελαν ένα μαγειρείο όπου θα μαγείρευαν καθημερινά σπιτικά φαγητά, θα έκαναν διανομή ή και θα σερβίριζαν στο μαγαζί. Όλα αυτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ώρες που «λειτουργεί» κάθε σπιτική κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της.

«Στο πατρικό σερβίρουμε κυρίως παραδοσιακές κλασικές συνταγές, μαγειρευτά φαγητά, τις οποίες καθημερινά πλαισιώνουμε με ένα έθνικ πιάτο ενώ μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη έχουμε θεματική κουζίνα», αναφέρει ο Νίκος Μαδιανός περιγράφοντας λίγο το μενού το οποίο καθημερινά αποτελείται από 10 διαφορετικά πιάτα.

Με μια κίνηση φαγητό στο σπίτι

Οι ρυθμοί της δουλειάς πλέον είναι τρελοί για τους εργαζόμενους, οι φοιτητές αναζητούν και πεθυμούν το σπιτικό φαγητό, ενώ δεν είναι και λίγοι που κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά για το μεσημεριανό επισκεπτόμενοι στο ΠΑΤΡΙΚΟ  στον  χώρο του. «Υπάρχει από τις 10 το πρωί πρωινό, και τέσσερα πιάτα ενώ από τις 12 το μεσημέρι και μετά τα πιάτα έχουν γίνει 10 και ξεκινάμε διανομές μέσω ίντερνετ κυρίως  σε φοιτητές, τηλεφωνικές παραγγελίες κ.λπ.». Το μενού ενδεικτικά της ημέρας  μπορεί να περιλαμβάνει, παπουτσάκια, ριγανάτο χοιρινό στο φούρνο, μπιφτεκάκια κοτόπουλου. Μπριαμ, γαλέος ψητός, φασολάκια λαδερά, φακές, σπέσιαλ ομελέτα φούρνου, βελουτέ καροτόσουπα και ιταλική pasta calabria με φρέσκο λουκάνικο χωριάτικο, μανιτάρια και τριμμένη φέτα.

Οι Χιώτες, σημειώνει ο Μ. Λίνας θέλουν τα καλό φαγητό και εδώ στο ΠΑΤΡΙΚΟ τους ,μαγειρεύουμε και τους κάνουμε να τρώνε σωστά.

Αν δεν σας έχει ήδη ανοίξει η όρεξη, μια βόλτα από την οδό Αγελάστου και μια επίσκεψη στο ΠΑΤΡΙΚΟ θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ