10.1.2022 10:45

Επιστροφή στα θρανία με "απουσίες" σε Καθηγητές, Δασκάλους και Μαθητές σε όλη τη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

86 μαθητές γυμνασίων και λυκείων δεν προσήλθαν στην τάξη

Τις πρώτες απουσίες λόγω κορωνοϊού μετρούν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, αφού αρκετοί μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δεν προσήλθαν στις θέσεις τους λόγω Covid19.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αιμιλιανός Ευαγγελινός, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολείων λέγοντας ότι αυτή έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τον φόβο των γονέων για επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην έλλειψη Self Test στην αγορά, λέγοντας ότι, τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα λειτουργίας, τα τεστ, καλύφθηκαν από τα αποθέματα των σχολικών μονάδων.

Αναφορικά με τα κρούσματα, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράφηκαν 20 περιστατικά σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες ενώ στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση, επίσης 20 περιστατικά σε Δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Τέλος σε ότι αφορά στους μαθητές, συνολικά 86 μαθητές γυμνασίων και λυκείων δεν προσήλθαν στην σχολική τάξη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ