12.6.2014 11:57

Επιστροφή ισχυρού συμβολισμού

• ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤ. ΜΗΛΙΑΣ

Ένα υπηρεσιακό στέλεχος που συνδέθηκε με τα πρώτα βήματα της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές του σχεδιασμού της εποχής Καλουτά επανακάμπτει. Ο Αντώνης Μήλιας είχε μεταταχθεί στο Δήμο Πειραιά από την περίοδο της θητείας Λαμπρινούδη στη Νομαρχία και τώρα επιστρέφει, προοριζόμενος να αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή στο Δήμο Χίου με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Ήδη ο κ. Μήλιας έχει συμφωνήσει με τον Μαν. Βουρνού για την υπηρεσιακή επιστροφή και χθες οι δυο τους εθεάθησαν από κοινού στις επαφές ενημέρωσης που είχε ο νέος δήμαρχος με τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ο συμβολισμός

Ως πρόσωπο ο κ. Μήλιας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Καλουτική περίοδο. Η απόφαση υπηρεσιακής φυγής του από τη Χίο είχε αποδοθεί στη διαφωνία του για τον τότε τρόπο λειτουργίας της νομαρχιακής μηχανής. Ταυτόχρονα η επιστροφή σηματοδοτεί, κατά πολλούς, τη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής να στραφεί σε πολιτικές σχεδιασμού, με μακρόπνοη προοπτική για τον τόπο.

Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι η χρήση προσώπων – συμβόλων μιας παλιότερης εποχής είναι χρήσιμη, αν δεχτούμε την εμπειρία και τις ικανότητες τους, δεν θα πρέπει όμως να εκληφθεί ως επιχείρηση απόλυτης ταύτισης με περιόδους που για τη Χίο έχουν κλείσει.

Ο κ. Μήλιας είναι χημικός – μηχανικός και απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ένα πολύ έμπειρο διοικητικό στέλεχος, που προσδίδει κύρος στο νέο ξεκίνημα. Στελέχη της «Πρωτοβουλίας» θεωρούν ότι η επιστροφή του σηματοδοτεί κάτι επιπλέον. Τη διάθεση … παλιννόστησης όσων χρήσιμων στελεχών είχαν απομακρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια. Προβλέπουν δε ότι η υπερπροσφορά συμβολής που τους κατατίθεται θα τους προκαλέσει σύντομα ευχάριστο πονοκέφαλο, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση τους ότι υπήρχαν απενεργοποιημένα σοβαρά στελέχη που μπορούν άμεσα να βοηθήσουν. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ