17.2.2014 16:59

«Επιστρέψτε πίσω το πετρέλαιο στην «ΑΚΜΗ»»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Να επιστρέψει πίσω στην ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» το πετρέλαιο που δόθηκε στο 5ο Δημοτικό υπό μορφή χρημάτων, προτρέπει ο Σύλλογος Γονέων τη διεύθυνση του Σχολείου.

Το ζήτημα που προέκυψε με τις ΚΟΙΝΣΕΠ απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου που ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Η χορήγηση πετρελαίου είναι υποχρέωση του Δήμου Χίου αφού  είναι  ο κύριος υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία των σχολείων.
  • Να προτείνει στην Δ/νση του σχολείου το  πετρέλαιο να  επιστραφεί με την μορφή (χρημάτων ) στην «ΑΚΜΗ».
  • Είναι αντίθετος με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Είναι επίσης αντίθετος με την λειτουργία των    ΚΟΙΝ Σ.ΕΠ  γιατί:

  • Προωθούν την ενοικίαση εργαζομένων  παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις.
  • Συμβάλουν στο ξήλωμα του Δημόσιου Τομέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ΔΟΥ, Σχολεία, Υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  κλπ) με το να ενοικιάζουν εργαζόμενους.

«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να ωθεί στην πόρτα εξόδου (διαθεσιμότητα)  τους εργαζόμενους (γιατρούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, εφοριακούς, εργαζόμενους Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.) και από την άλλη να δίνει το δικαίωμα στις Δημόσιες υπηρεσίες να προσλαμβάνουν  εργαζόμενους μέσω ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ  (με ποιά κριτήρια)  για να καλύψει τις αυξημένες  ανάγκες  που πράγματι υπάρχουν. Εάν πραγματικά το θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων  υπαλλήλων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέσω ΑΣΕΠ», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ