18.3.2015 13:14

Επιστρέφουν και μετονομάζονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί

Τροπολογία για την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνέταξαν οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Πανούσης και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Πανούσης, ο οποίος ανακάλυψε ότι πρότασή του είναι να μετονομαστεί η δημοτική αστυνομία σε «Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης».

Σχετικά με τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν όλες οι χορηγηθείσες άδεις οπλοφορίας, καθώς και ότι πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία για την, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αξιολόγηση της ψυχικής και σωματικής κατάστασης όσων οπλοφορούν.

Σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνουν περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης».

Προέτρεψε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη φρούρησή τους να κάνουν χρήση του νόμου 3938/2011, που προβλέπει επ’ αμοιβή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. «Η εντολή προέρχεται από τον πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς», αναφέρει ο κ. Πανούσης.


Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ