5.8.2015 11:23

Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια;

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Σκονισμένο και με εμφανή τα σημάδια του χρόνου πάνω του, επιστρέφει έπειτα από 4 χρόνια στους δρόμους της πόλης το γνωστό σε όλους τουριστικό τρενάκι του Δήμου Χίου, το μέσο που μέχρι το 2010 φρόντιζε να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού τις ομορφιές της πόλης και του Κάμπου.

Η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χίου έπειτα από εισήγηση του συμβούλου Στ. Τριανταφυλλίδη, ενεργοποίησε τη ΔΗΚΕΧ στην οποία ανήκε να το παραχωρήσει στον Δήμο με σκοπό την εκμετάλλευσή του.

Εδώ και 4 χρόνια βρίσκονταν τα μεν βαγόνια σε στεγασμένο χώρο στο Μερσινίδι, η δε μηχανή στο μηχανουργείο του Δήμου.

Επισκευάζεται

Σύμφωνα με τον Στ. Τριανταφυλλίδη, η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χίου ζητούσε την εκμετάλλευση του τρένου με σκοπό να πραγματοποιεί δρομολόγια τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακο σε προγραμματισμένη διαδρομή που θα ξεκινούσε από την πλατεία, θα περιηγούσε τους επισκέπτες στο Κάστρο, κατόπιν στην προκυμαία, έπειτα στην Ευαγγελίστρια και στο Μουσείο και τέλος πάλι στην πλατεία.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος το τουριστικό τρενάκι θα πρέπει να περάσει από ΚΤΕΟ, και στη συνέχεια να γίνουν ορισμένες επισκευές και μικροεργασίες στα βαγόνια του που εμφανίζουν σημάδια φθοράς.

Τα προβλήματα

Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει ο Δήμος Χίου είναι η μη εύρεση οδηγού καθώς για να οδηγήσει κάποιος το συγκεκριμένο όχημα θα πρέπει να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης τύπου Δ’ και Ε’ ειδικό για ρυμουλκούμενα οχήματα.

«Δυστυχώς η γραφειοκρατία μας ανάγκασε να καθυστερήσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μήνα το όχημα θα είναι και πάλι στους δρόμους. Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρουμε να βρούμε οδηγό τότε θα πρέπει με ανοιχτό διαγωνισμό να το παραχωρήσουμε σε ιδιώτη», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι: «οι προοπτική εκμετάλλευσής του νωρίτερα από το καλοκαίρι και αργότερα από το φθινόπωρο είναι βιώσιμη αφού τα σαββατοκύριακα η Χίος αποτελεί προορισμό για εκατοντάδες Τούρκους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ