29.3.2016 11:22

Επιστολή Κάρμαντζη προς Υπ. Εμπ. Ναυτιλίας για λειτουργία ειδικού σχολείου Ηλεκτρολόγων Εμπ. Ναυτικού και Σωστικών Μέσων στη Σχολή Μηχανικών Χίου

Αίτημα για λειτουργία ειδικού σχολείου για ηλεκτρολόγους Εμπορικού Ναυτικού αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ και ΕΠΑΛ μέσα στην ακαδημία Ε.Ν. Μηχανικών Χίου κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζη στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.  Στην επιστολή του ζητάει ακόμη να επανεξεταστεί το θέμα της λειτουργιάς σχολής σωστικών μέσων στη Χίο.  
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εν όψει της έγκρισης νέου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα τροποποιεί το Π.Δ. 141/2014 για την απασχόληση αποφοίτων Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. & ΕΠΑΛ στην Εμπορική Ναυτιλία καταθέτω το αίτημα για τη λειτουργία Ειδικού Σχολείου για Ηλεκτρολόγους Ε.Ν. αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ & ΕΠΑΛ στη Χίο. 
Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου διαθέτει και την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να υποστηρίξει πλήρως τη λειτουργία ενός τέτοιου Ειδικού Σχολείου. Παράλληλα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για φοίτηση τόσο από τη Χίο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 
Επίσης επαναφέρω το πάγιο αίτημα για λειτουργία Σχολής Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων στο πλαίσιο της Ακαδημίας της Χίου, πράγμα που θα αποτρέψει την οικονομική αιμορραγία δεκάδων συμπολιτών μας ναυτικών οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανάλογες σχολές εκτός Χίου. 
Η επιστροφή στο ναυτικό επάγγελμα από εκατοντάδες νέους είναι υπαρκτή και οφείλουμε να την υποστηρίξουμε με κάθε μέσο αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει η Α.Ε.Ν. Χίου μέσα από την πολυετή υποδειγματική λειτουργία της», καταλήγει η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χίου.  
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ