5.8.2016 17:05

Επιστολή αγανάκτησης με αποδέκτη τον Γ. Μουζάλα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Προ των ευθυνών του για πολλοστή φορά φέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου. Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα και Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα ο Γ. Γεωργούλης επισημαίνει ότι η Χίος φιλοξενεί υπερδιπλάσιους πρόσφυγες από τη δυνατότητα των χώρων που έχουν προβλεφθεί για αυτή τη χρήση εδώ και μήνες.

«Το τελευταίο διάστημα –κυρίως μετά το πραξικόπημα στη γείτονα χώρα-  υπάρχει μια αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας ενώ το ενδεχόμενο να καταστρατηγηθεί η συμφωνία Τουρκίας –ΕΕ αποτελεί μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης για τους ακρίτες», αναφέρει ο κ. Γεωργούλης.

Στην επιστολή του ζητά μεταξύ άλλων την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου από τους πρόσφυγες, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού Αστυνομίας και Λιμενικού καθώς και την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών.

«Η μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου έχει δημιουργήσει συνθήκες πρωτόγνωρες για το νησί μας, ωστόσο –έως σήμερα- δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση αλλά και κανένας –γνωστός τουλάχιστον- σχεδιασμός εκ μέρους της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις .

Τα φαινόμενα παραβατικότητας αυξάνονται καθημερινά και η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί επιτάσσει άμεσες και ριζοσπαστικές λύσεις στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης μεγάλου αριθμού (υπεράριθμων) προσφύγων, ώστε αφενός να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και αφετέρου να διασφαλισθεί η κοινωνική ειρήνη», καταλήγει ο κ. Γεωργούλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ