6.5.2015 14:26

Επιστολές σε 1 εκατ. δανειολήπτες για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Ειδοποιητήρια προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα έχουν αποστείλει σε 1 εκατ. οφειλέτες οι τράπεζες μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», παραλήπτες θα είναι όσοι εμφανίζουν καθυστέρηση άνω του ενός μηνός στην αποπληρωμή της δόσης του δανείου τους.

Με την παραλαβή της επιστολής θα έχουν περιθώριο 15 ημερών προκειμένου να προσέλθουν στις τράπεζες για να καταθέσουν αίτημα διευθέτησης της οφειλής τους, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία ρύθμισης. Επιστολές θα λάβουν και οι εγγυητές των δανείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οφειλέτες που θα προσέλθουν στις τράπεζες για διευθέτηση της οφειλής τους θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά για την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση.
Το 2014 τα δάνεια που τελούσαν σε καθυστέρηση ανέρχονταν σε 77 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που είναι σε καθυστέρηση για πάνω από 2 μήνες ανέρχονται σε 300.000. Σε οριστική ή μερική καθυστέρηση τελούν περίπου 700.000 καταναλωτικά δάνεια και 500.000 πιστωτικές κάρτες, ενώ τις 100.000 φθάνουν τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια.
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το α' τρίμηνο καταγράφηκε νέο ρεύμα αθέτησης πληρωμής, καθώς μερίδα οφειλετών καθυστέρησε να ρυθμίσει τις οφειλές του, αναμένοντας νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ