29.1.2014 10:20

Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ολεθρος!
Η εφημερίδα γράφει ότι "έκθεση-κόλαφο, η οποία απογυμνώνει τον Γιάννη Στουρνάρα από κάθε του επιχείρημα, δημοσίευσε χθες το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή".
ΕΘΝΟΣ: Ρύθμιση σκούπα για τα «κόκκινα» δάνεια
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη δρομολόγηση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη διεκπεραίωση των ανεξόφλητων δανείων προχωρεί η κυβέρνηση. Συγκροτείται συμβούλιο από υπουργούς το οποίο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή. Επιφορτίζεται με την έκδοση των νομοθετικών και διοικητικών πράξεων για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ετοιμάζουν την... ρωσικη 11η Σεπτεμβρίου οι Αμερικανοί!!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν πολλά κτίρια-σύμβολα του ρωσικού πολιτισμού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μείωση κρατήσεων για τις επικουρικές συντάξεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "αύξηση στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων από 9 μέχρι και 97 ευρώ το μήνα «προκαλεί» από αυτό τον μήνα η εξίσωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης στο 3% για όλα τα Ταμεία και ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παλαιούς (μέχρι 1992) ή νέους (μετά το 1993) ασφαλισμένους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καίγονται τα χαρτιά του Σαμαρά
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση άμεση έξοδος στις αγορές θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική προσαρμογή. Η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή εκτιμά πως τα επόμενα χρόνια τα επιτόκια θα είναι πολύ υψηλότερα και οι περίοδοι ωρίμανσης μεγαλύτερες από εκείνα που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας".
ΕΣΤΙΑ: Η φοροδιαφυγή προ 90 ετών
Η εφημερίδα τονίζει "το προ 90 ετίας άρθρο του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών παραμένει τραγικά επίκαιρο. Διότι και σήμερα τα ίδια συμβαίνουν. Οι δαπάνες του Κράτους είναι υπέρογκες και η φοροδιαφυγή οργιάζει. Αντί λοιπόν να επιδιωχθή γενναίο «ψαλλίδισμα» των δημοσίων δαπανών και πλήρης πάταξις της φοροδιαφυγής, αυξάνονται οι φόροι που βαρύνουν ακόμη περισσότερο τους εντίμους φορολογουμένους!".
Η ΑΥΓΗ: Μέχρι 900% αύξηση φορολογίας από το 2010
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της οικονομίας, καθώς διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς περί επιτυχίας και επικείμενης εξόδου από το τούνελ. Το Γραφείο επισημαίνει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, στην οποία στηρίχθηκαν εν πολλοίς οι «στόχοι» του Μνημονίου, καθώς από το 2010 οι φόροι αυξήθηκαν έως εννέα φορές".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανώμαλη προσγείωση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "να προσγειωθεί στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα, καλεί την κυβέρνηση με... εύσχημο τρόπο το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Στην τριμηνιαία έκθεσή τους, οι οικονομολόγοι μιλούν εμμέσως για ανεδαφικές προσδοκίες και ψευδαισθήσεις που τρέφουν ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης για κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Οτμαρ Κάρας, σε συνέντευξή του στην «Κ», ενόψει της σημερινής άφιξής του στην Αθήνα όπου θα αποτιμήσει την εφαρμογή του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αναγνωρίζει ότι η τρόικα υπέπεσε σε σφάλματα".
Ο ΛΟΓΟΣ: Ισόβια και 25 χρόνια στον Πακιστανό «Δράκο»
Η εφημερίδα γράφει "ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον Πακιστανό Αμέτ Βακάς, που το καλοκαίρι του 2012 κακοποίησε άγρια τη 16χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των αγροτών
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, που βλέπει κάθε χρόνο το εισόδημα να μειώνεται δραστικά και να αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους - φωτιά της κυβέρνησης".
ΤΑ ΝΕΑ: Εφορία: Μαύρη Δευτέρα με πρόστιμα-φωτιά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παραζάλη σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο φορολογουμένους φέρνει η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου καθώς θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς με το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν κατά περίπτωση φόρο εισοδήματος, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2013, απλήρωτα χαράτσια του 2012, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013".
Kontranews: Τις μισές καταθέσεις και τα σπίτια θέλουν να μας πάρουν οι Γερμανοί
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πρακτικές αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούσε η Κομαντατούρ στην κατεχόμενη Ελλάδα, οι Γερμανοί πάνε τώρα να εφαρμόσουν το νέο δόγμα για αρπαγή καταθέσεων και περιουσιών".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πλεόνασμα πάνω από 1 δισ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετική έκπληξη για την κυβέρνηση, αλλά και για τους πιστωτές αποτελεί η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου ότι τελικά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 θα διαμορφωθεί πάνω από το 1 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 812 εκατ. Πολλά, ωστόσο, θα κριθούν στο προσεχές τριήμερο, όπου οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν μια σειρά από φόρους, όπως ο φόρος πολυτελείας, ο ΦΑΠ 2011, 2012, 2013, η δόση από τον φόρο εισοδήματος του περασμένου έτους, αλλά και το χαράτσι που κάποιοι «ξέχασαν» να εξοφλήσουν μέσω της ΔΕΗ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρό παιχνίδι με έπαθλο την τραπεζική ενοποίηση
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληρό «παιχνίδι» παίζεται ανάμεσα στη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Αν και ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin συγκρατημένη αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης, οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν θέσει «κόκκινες γραμμές» που είναι διαμετρικά αντίθετες".
ΚΕΡΔΟΣ: Κοινωνική συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "η απαλλαγή της χώρας από την τρόικα και τα μνημόνια απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συναινέσεις αλλά και πραγματική πολιτική σύγκλιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ζήτημα μιας ελάχιστης εσωτερικής συναίνεσης αναδεικνύει για πρώτη φορά η τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, στην οποία παράλληλα ασκείται αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική που συστήνεται από την τρόικα και γίνεται λόγος για υπερφορολόγηση των ελληνικών νοικοκυριών, έλλειμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων και υπεραισιόδοξων προβλέψεων, ενώ συστήνεται μεγάλη περίσκεψη για την επιδιωκόμενη άμεση έξοδο της χώρας στις αγορές".
Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ