1.5.2013 10:22

Επισκέψιμος ο αθέατος υπόγειος κόσμος

Από σήμερα, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου τα δυο κατάλληλα διαμορφωμένα σπήλαια του νησιού, σε Άγιο Γάλας και Ολύμπους, θα είναι επισκέψιμα για το κοινό, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας «Προμηθευτικής».

Το σπήλαιο Αγίου Γάλακτος καθημερινά από τις 11.00 ως τις 19.00 και το σπήλαιο Ολύμπων καθημερινά από τις 11.00 ως τις 18.00 εκτός Δευτέρας. Τα δυο σπήλαια δε θα δεχτούν το κοινό την Κυριακή του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αθέατο υπόγειο κόσμο του νησιού και να αφήσει τη φαντασία του να υποθέσει πόσα περισσότερα κρύβονται στα πολλά, μικρά και μεγάλα, μη επισκέψιμα σπήλαια της Χίου.

Ειδικά για το σπήλαιο Αγίου Γάλακτος η ξενάγηση επεκτείνεται στο μεσαίο τμήμα του τριώροφου σπηλαίου, μετασκευασμένο ήδη από το 13ο αιώνα σε βυζαντινό ναό της Παναγίας, καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή σε ένα απομακρυσμένο χωριό της βορειοδυτικής Χίου πριν από 6 δεκαετίες.

Τα δυο σπήλαια θα παραμείνουν επισκέψιμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΦΩΤΟ: Chios island caves fb

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ