4.2.2016 16:26

Επισκέψιμοι αλλά ανενεργοί οι Μύλοι του Ανέμωνα

Οι δύο αναπλασμένοι  μύλοι του Ανέμωνα θα λειτουργούν ως  παραδοσιακά κτίσματα  που σηματοδοτούν την περιοχή ως τοπόσημα, θα είναι επισκέψιμοι, αλλά δεν θα είναι λειτουργικοί και δεν θα ενταχθούν στον τύπο των θεματικών μουσειακών χώρων.                       

«Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο,  με άξονα το τρίπτυχο Τοπόσημο –Διάσωση- Παρατήρηση μηχανισμού, όπως εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο  πρόγραμμα. Θα αξιοποιηθούν  ως Τοπόσημο που προβάλλει τον αγροτικό  χαρακτήρα της περιοχής. Θα διασωθούν και θα παραδοθούν  στους απογόνους μας και θα είναι επισκέψιμοι  για την παρατήρηση  της κτιριακής δομής και του μηχανισμού», δηλώνει στον «π» ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Το σωστό

Θα αποτελούν σημεία αναφοράς και περιήγησης, αλλά δεν θα είναι ενεργοί. Ο δήμαρχος πιστεύει ότι είναι ορθότερο να διαθέτει ο δήμος  λίγα αλλά σωστά οργανωμένα  θεματικά κτίρια προβολής του πολιτισμού μας και δηλώνει αντίθετος με τη δημιουργία πολλών που δεν μπορεί να υποστηριχθεί η λειτουργία και η συντήρηση τους.
«Δεν χρειαζόμαστε κι άλλο ενεργό θεματικό μύλο, αυτόν τον ρόλο καλύπτει επαρκώς ο αναπλασμένος και λειτουργικός μύλος στην περιοχή των  Τριών  Μύλων του Βροντάδου. Στον Ανέμωνα θα διατηρήσουμε μόνο για οπτική παρατήρηση  τον μηχανισμό που έχει σωθεί στον μύλο που βρίσκεται στην πλευρά της Καλλιμασιάς. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα  ήταν λανθασμένη για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το κόστος λειτουργίας και  επισκεψιμότητας. Είναι λάθος να  χρηματοδοτήσουμε  κάποια δράση σε ώρες  λειτουργίας γραφείου, όπου δεν θα έχει επισκεψιμότητα, αφού με τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να οργανώσουμε ένα φορέα που θα λειτουργεί απογεύματα, Σαββατοκύριακα και άλλες  αργίες», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ