17.6.2014 10:23

Επίσκεψη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου στο ΚΗΦΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης στην Τρίτη Ηλικία (15 Ιουνίου), ο Δήμος Χίου πραγματοποίησε εκδήλωση στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου  με σχετικές  ομιλίες από την κοινωνική λειτουργό Κατ. Κυριαζή και  την κοινωνιολόγο Μαρία Μονιώδη. Θέμα της συζήτησης ήταν η «Κακοποίηση στην Τρίτη Ηλικία».

Οι ηλικιωμένοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της γενιάς τους, τόσο για το μέλλον των παιδιών τους  αλλά και για το δικό τους. Μίλησαν για τις σχέσεις γονιού-παιδιού στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Εντόπισαν τις διαφορές που υπάρχουν, ρίχνοντας τις ευθύνες στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της σύγχρονης ζωής. Επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενδείξεων βίας στην Τρίτη Ηλικία και αναζήτησαν σωτηρία σε δομές στήριξης της γενιάς τους, οι οποίες δεν θα είναι ταπεινωτικές και δεν θα τους υποβαθμίζουν σαν ανθρώπους. Είχαν διάθεση να μιλήσουν για το παρελθόν, να αφηγηθούν προσωπικές τους στιγμές  και βιώματα και γι’ αυτό  υποσχόμαστε ότι θα τους αφιερώσουμε  περισσότερο χρόνο σε κάποια μελλοντική μας επίσκεψη. Παρόλα αυτά ακόμα και από μακριά πάντα μπορούμε και επιθυμούμε να τους ακούμε και να μοιραζόμαστε μαζί κάθε ανησυχία και φόβο τους.
Αρκεί να μας καλέσουν στο: Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας τηλ. 22713-50040.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ