23.9.2016 10:21

Επίσημη οδηγία υπέρ των ηλεκτρονικών τσιγάρων από τη Γαλλία!

Γαλλία γίνεται η πιο πρόσφατη χώρα που εκδίδει επίσημη οδηγία υπέρ των ηλεκτρονικών τσιγάρων, στην οποία δηλώνεται ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τους καπνιστές οι οποίοι ψάχνουν να μειώσουν ή να αντικαταστήσουν το κάπνισμα.


Η Tabac Info Service, που διοικείται από το κυβερνητικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, δήλωσε ότι:

«Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (Haut Conseil de la Santé Publique), τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να αποτελέσουν ένα εργαλείο για να βοηθήσουν, να σταματήσουν ή να μειώσουν την κατανάλωση καπνού» και επίσης «να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος».


Η αντικαπνιστική εκστρατεία έχει δηλώσει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «πολύ λιγότερο επιβλαβή από τα παραδοσιακά τσιγάρα».  Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ατμιστές που συνέχισαν να καπνίζουν ενώ ατμίζουν εξακολουθούν να μειώνουν τη συνολική κατανάλωση καπνού σε (κατά μέσο όρο) 9 τσιγάρα ημερησίως, γεγονός που σημαίνει ότι το άτμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο "προοδευτικής" διακοπής του καπνίσματος.

Η σύνοψη της Tabac Info Service συγκλίνει με την ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 95% λιγότερο βλαπτικά από τα παραδοσιακά τσιγάρα και την έκθεση-ορόσημο του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών που προτείνει την ευρεία προώθηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως μέσου διακοπής του καπνίσματος!

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα, η μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, οι αρχές Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας και του Βελγίου έχουν ξεκινήσει την προώθησή τους ως ένα τρόπο μείωσης της συνολικής επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρέχουν τη νικοτίνη στους καπνιστές , χωρίς όμως τις βλαβερές και καρκινογόνες ουσίες που περιέχει ο καπνός, που σημαίνει ότι εμποδίζουν τη μεγαλύτερη βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα.


«Αυτή η οδηγία είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη, καθώς δείχνει ότι η Γαλλία ακολουθεί τα βήματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών αναγνωρίζοντας ότι το άτμισμα είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα παραδοσιακών προϊόντων καπνού και θα πρέπει να ενθαρρύνεται ως εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Marc Michelsen, ανώτερος αντιπρόεδρος των εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνιών σε Fontem Ventures (blu ecigs).

«Ελπίζουμε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτές τις συμβουλές και θα ρίξουν μια σοβαρή ματιά στις αποδείξεις της δημόσιας υγείας υπέρ των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού».

Μετά την Αγγλία και το Βέλγιο, φαίνεται πως και η Γαλλική κυβέρνηση αλλά και το γαλλικό Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, αλλάζουν στάση, βλέπουν θετικά και υποστηρίζουν την επανάσταση του ατμίσματος.

 

 

  1. Πηγές: vaping.gr , cityam.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ