6.5.2014 12:17

Επιμορφώθηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες

Η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει και οι ομάδες εθελοντών πυροσβεστών της «Όμικρον», της «Ι» , «Κ. Περρίκος Καλλιμασιάς»,  «Ώρα για Δράση Καλαμωτής», των Εθελοντών Κεράμου, του Συλλόγου  Ραδιοερασιτεχνών Χίου και της ΛΕΦΕΔ, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους με την παρακολούθηση των σεμιναρίων πυροσβεστικής τέχνης. Η προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση της κατάρτισης στον τομέα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι συνεχής και συστηματική.

Τα φετινό μηνιαίο πρόγραμμα 40 ωρών, που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, περιλάμβανε μαθήματα κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτές τις διαδικασίες, τα αιτία των δασικών πυρκαγιών, τους κανόνες ασύρματης επικοινωνίας, τη χρήση GPS. Όπως είναι λογικό έμφαση δόθηκε κυρίως στην πρακτική εκπαίδευση.

Η θεωρητική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  συνεδριάσεων της  Περιφερειακής Ενότητας Χίου και η πρακτική εξάσκηση στην αίθουσα εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Χίου.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων δήλωσαν έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό όπου χρειασθεί  και ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική για την άψογη συνεργασία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ