6.5.2014 12:17

Επιμορφώθηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες

Η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει και οι ομάδες εθελοντών πυροσβεστών της «Όμικρον», της «Ι» , «Κ. Περρίκος Καλλιμασιάς»,  «Ώρα για Δράση Καλαμωτής», των Εθελοντών Κεράμου, του Συλλόγου  Ραδιοερασιτεχνών Χίου και της ΛΕΦΕΔ, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους με την παρακολούθηση των σεμιναρίων πυροσβεστικής τέχνης. Η προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση της κατάρτισης στον τομέα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι συνεχής και συστηματική.

Τα φετινό μηνιαίο πρόγραμμα 40 ωρών, που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, περιλάμβανε μαθήματα κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτές τις διαδικασίες, τα αιτία των δασικών πυρκαγιών, τους κανόνες ασύρματης επικοινωνίας, τη χρήση GPS. Όπως είναι λογικό έμφαση δόθηκε κυρίως στην πρακτική εκπαίδευση.

Η θεωρητική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  συνεδριάσεων της  Περιφερειακής Ενότητας Χίου και η πρακτική εξάσκηση στην αίθουσα εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Χίου.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων δήλωσαν έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό όπου χρειασθεί  και ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική για την άψογη συνεργασία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ