29.4.2014 11:45

Επιμένουν ότι είναι απεργία

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής του κόσμου στις εκδηλώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς απηύθυναν το πρωί της Δευτέρας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού, με το Εργατικό Κέντρο να συσπειρώνει γύρω του και τους υπόλοιπους φορείς.

Σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, τους καθηγητές και τους ναυτικούς ο Τάσος Κώσταλος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για γιορτή αλλά για τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια να χάσουν τίποτα από τα κεκτημένα δικαιώματά τους. Την ώρα που η συγκυβέρνηση ετοιμάζει να οδηγήσει μέσω της αξιολόγησης εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο, είναι η κατάλληλη ώρα να απαντήσουμε μαζικά», επεσήμανε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Μ. Σαραντινούδη, που όντας εργαζόμενη στον χώρο της υγείας εστίασε στις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του ο Μ. Ατσίπαπας κάλεσε τους ναυτικούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.  

«Σήμερα οι καπιταλιστές μας δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο πως δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω από το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ίδιας της ζωής μας…

Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια κατεβασμένα. Η εργατική τάξη οφείλει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της και να τους ανατρέψει, να πάρει πίσω τα δικαιώματα που της άρπαξαν, διατρανώνοντας πως η πάλη για την κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ», επεσήμαναν.

Οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στον Δημοτικό Κήπο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ