29.2.2016 17:00

Επιμένουν για σύνδεση Πειραιά- Μεστών – Μυτιλήνης

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Οργανωμένο «παρών» θα δώσουν το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κοινοτάρχες των Μαστιχοχωρίων και της Ιωνίας, προκειμένου να αποσπάσουν την ομόφωνη απόφαση των συμβούλων που θα απαιτεί από τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Αιγαίο, την προσέγγιση πλοίου μία φορά την εβδομάδα στον Λιμένα των Μεστών.

Το αίτημα

Όπως εξήγησε στον «π» ο πάρεδρος των Μεστών Ηλίας Αυγουστίδης, το αίτημα για αξιοποίηση του λιμένα στο κομμάτι της επιβατηγού ναυτιλίας είναι πιο ώριμο από ποτέ. Το γεγονός ότι τα δρομολόγια, τη φετινή χειμερινή περίοδο, έμειναν ανέπαφα εξαιτίας του προσφυγικού, δημιουργεί την πεποίθηση ότι η προσέγγιση στο λιμάνι των Μεστών είναι μία βιώσιμη λύση, που εκτός των άλλων θα δώσει πνοή στη δυτική πύλη του νησιού που εδώ και χρόνια παραμένει αναξιοποίητη.

«Αυτό το οποίο ζητάμε είναι ένα από τα δρομολόγια της εβδομάδας της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη, να γίνει Πειραιάς- Μεστά- Μυτιλήνη ή το αντίστροφο», δήλωσε στον «π» ο κ. Αυγουστίδης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διεργασίες πριν υποβληθεί αυτή η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

«Έχουμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ότι θα υπάρχει συγκοινωνία κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων. Επιπλέον έχουμε μιλήσει και με τα αγοραία Ταξί, είναι 8 αυτά που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και υποσχέθηκαν να παρέχουν οικονομικές προσφορές για το δρομολόγιο Μεστά- Χίος», σημείωσε ο πάρεδρος των Μεστών.

Όπως πάντως εξήγησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι το πρώτο στάδιο αφού η πρόταση των κατοίκων της Νότιας Χίου θα πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος τόσο στους εφοπλιστικούς κύκλους όσο και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ